Ceturtdien, 23. martā, plkst. 18 Mūzikas bibliotēkā notiks pirmā Muzikālā sarunu kluba dalībnieku tikšanās. Sarunu par tēmu “Baroks franču stilā” vadīs komponists Rihards Dubra.

Šoreiz ieskatam tiks piedāvāta baroka laika mūzika un tās interpretācija. Kā to interpretēt mūsdienās? Ar interesantiem muzikāliem piemēriem Rihards Dubra vedinās izbaudīt baroka laika krāšņo mūzikas rakstu, īpaši pievēršoties izpildītājiem no Francijas. Komponists stāsta, ka baroka laika mūzika viņam īpaši tuva, tās tehniskos paņēmienus viņš izmanto arī savās kompozīcijās.

Uzzinot par iespēju Mūzikas bibliotēkas sarunu ciklā diskutēt ar Rihardu Dubru, komponista kolēģis, Ventspils Mūzikas vidusskolas pedagogs Aldars Šagžijevs saka: “Katrā ziņā apmeklēšanai ieteicams notikums! Rihards Dubra ir starptautiski pieprasīts komponists, izcils mūzikas skolotājs, vispāratzīts mūzikas pazinējs.”

Baroka mūzikas laiks ir 17. gadsimts. Šajā laikā tika radīta mūzikas pieraksta sistēma, kas joprojām tiek izmantota. Galvenais notikums baroka laika mūzikā - strauja instrumentālās mūzikas attīstība. Galvenie komponisti – Georgs Fridrihs Hendelis, Johans Sebastians Bahs. Raksturīgie žanri – divdaļu cikls, senās svītas, garīgās kantātes. Izveidojās skatuves žanri –opera un balets.

Muzikālo sarunu ciklā šī būs pirmā saruna, kam sekos vēl divas.

Pasākums apmeklētājiem ir bez maksas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: