Turpinot ikgadējo tradīciju – vienu nedēļu dzīvot mūsdienu ritma un džeza mūzikas noskaņās - Ventspils Mūzikas vidusskola arī šovasar organizēs festivālu ''Ventspils Groove''. Tas norisināsies no 15. līdz 20. augustam.

''Ventspils Groove'' šogad, kā meistarklašu vadītāji, džeza sesiju un koncertu mūziķi piedalīsies hammond ērģelnieks no Itālijas Leonardo Corradi, sitaminstrumentālists no Francijas Marc Michel, trompetists no Lietuvas Dominykas Vysniauskas, basģitārists no Vācijas Niklas Lukassen, Vācijā dzīvojošs latviešu saksofonists Toms Rudzinskis, Anglijā dzīvojoša zviedru džeza dziedātāja Liselotte Ostblom, latviešu dziedātāja Arta Jēkabsone no ASV un igauņu ģitārists Jaak Sooaar. Nedēļas garumā festivāla ietvarā notiks dažādas meistarklases mūzikā, džeza sesijas, profesionāļu koncerti.

Meistarklasēs studenti darbojas kopā ar pedagogiem/profesionāliem mūziķiem – tiek veicināta radošu ideju rašanās, darbos un mūzikā notiek pieredzes apmaiņa, tādējādi tiek paplašinātas pilnveides iespējas gan mūzikā, gan personības izaugsmē. Meistarklases tiek organizētas divos veidos: dienas pirmajā pusē dalībnieki strādā kopā ar attiecīgās specialitātes pedagogiem, gūstot iedvesmu un zināšanas no profesionāļiem, savukārt pēc pusdienām audzēkņi tiek sadalīti ansambļos. Katrs ansamblis divu pedagogu vadībā iestudē festivāla noslēguma dienas koncerta programmu. Kolektīvā muzicēšana sniedz vislielāko prieku un motivē studentus tālākai muzikālajai izaugsmei.

Trīs džemsesijas 15., 17. un 19. augustā, kurās piedalīsies dziedātājs Daumants Kalniņš, pianists Kristaps Vanadziņš, Ventspils mūzikas vidusskolas absolventi un pedagogi, kā arī meistarklašu vadītāji norisināsies restorānā TEX-MEX un Winday Coffee.

Šogad festivāla ietvarā notiks trīs koncerti: koncertzāles ''Latvija'' Lielajā zālē 18. augustā plkst. 19 pianista Ata Andersona džeza trio un ērģelnieka Aivara Kalēja priekšnesumos savīsies džeza mūzika ar akadēmisko.
Sestdien, 20. augustā uz Ventspils Zinātnes un inovāciju centra "VIZIUM" jumta terases plkst. 15 uzstāsies festivāla dalībnieku ansambļi, bet plkst. 19 noslēguma koncertā muzicēs Leonardo Corradi kopā ar citiem meistarklašu vadītājiem un Toms Rudzinskis, Niklas Lukassen ar Ventspils bigbendu Renāra Lāča vadībā.

Lasi vēl

Komentāri (10)

  • -1
    Pornieks 15.08.2022, 14:41:29

    Es arī šogad piedalināšos!!!

  • -1
    Pornieks 16.08.2022, 17:45:56

    A varbūt laikam nē, es tagad līdz galam neizpratu.
    Cik var muļļāt pliekanu fjūženu. Not really my style...

  • -1
    Pornieks 16.08.2022, 18:32:26

    Drīzākais ka trūkst vienkārši pozitīvu emociju līdztekus kādai skaņradei, varētu domāt ka ar notīm viss ir tīri labi.

  • -2
    Pornieks 16.08.2022, 18:25:03

    Brīnšķīgas mācības, katrā ziņā.
    Vērts izbaudīt.

  • 0
    borsinsh 18.08.2022, 22:43:31

    ticiet-neticiet, nu bet pers.man ir liels prieks dzirdet to "jaunumu" - ka ventspils Big-Band vel ir dzivs u vesels ar jauniem spekiem !
    brinishkigs JAUNUMS, PALDIES !!!

  • 0
    borsinsh 18.08.2022, 22:51:20

    p.s. gan gala izdevas noskaidrot, ka - Porniekam ir zirgu mele (laikam tas ari butu par ...jaunumu)

  • -1
    Pornieks 24.08.2022, 21:49:44

    Pateicos, būtu jauki visnotaļ noskaidrot kādas cilvēciskas īpašibas domātas ar šo. Iespējams ka mana mēle pielaida kādu vaļīgu kļūdu bet tad nu tika klātesošo džentlmeņu steidzami operēta ārā tā lai līdz piektdienai vairs netiktu darbā laista.
    https://youtu.be/0EwLwbnhw0I

  • -1
    Pornieks 24.08.2022, 22:24:47

    Man ir vēl viens normālīgs gabals padomā :
    https://www.youtube.com/watch?v=vPEEm8ooe1Y

  • 0
    Pornieks 25.08.2022, 08:31:14

    Pornieks ir mazliet, kā likums - ekscentrisks - un, katram kam tāda iespēja rodas, būtu jāizliek viņu aiz durvīm, sākot jau ar apsardzes darbiniekiem.
    Piemēram, var jau būt ka pamatoti tomēr pretrunīgi ka skaņas krēsla izlietojums arī drīzāk traucē pirmajā stāvā nekā turpat līdzās bibliotēkā...
    Nejau šajā vidē sakrāt plusiņus ar hārdroka repertuāru.
    Grūvā tālu tiks visdrīzāk ar Rikiju Mārtinu :
    https://www.youtube.com/watch?v=p47fEXGabaY

  • 0
    Pornieks 25.08.2022, 12:56:49

    Tā ka, nu, šeit - lietas par ko esmu gatavs no savas kabatas samaksāt, pats tādas īsti neiekārojot un riskējot ar vilšanos klātienē.
    Gaumes lieta, droši vien, šad tad nākas skatīt sociālo līniju. Beigu galā vairs par radošiem mērķiem runas nav.
    Aicinu visus uz Pāvilostu jau parīt!!!!!
    https://www.ventasbalss.lv/forums/izklaide/5474

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: