Ugālnieks AIVARS GULBIS prot apturēt mirkli, fiksējot to fotogrāfijās un spēj atrast cilvēkus, kas vēlas izdot grāmatas.

Izdevējdarbību īsteno Gulbja izveidotais uzņēmums Visual Studio, kuras komandā ir viņa bērni un bērnu draugi. Viņu Aivaru dēvē par radošās grupas dzenskrūvi un sapņotāju. 


Pirms kāda laika izgatavojāt apkures katlus, bet tad iesaistījies izdevējdarbībā. Kādēļ tik krasa darbības virzienu maiņa?

Bērnībā un jaunībā biju darbojies ar Smenu, pats taisīju bildes, bet pēc armijas šo aizraušanos pametu. Pirms septiņiem gadiem atkal sāku fotografēt, bet kādā brīdī sajutos slikti – nu, kāpēc tas jādara, ja neviens šīs bildes neredz?! Tobrīd devos ceļojumā uz Izraēlu, un tieši tad dzima ideja par grāmatas izdošanu. Tā 2008. gadā pēc paša veidota maketa iznāca fotoalbums Pelēkās ikdienas zelta mirkļi. Nu jau esmu nokāvis vairākus aparātus, man patīk strādāt ar Canon tehniku. Esmu iemanījies iztikt bez statīva, ja ievingrinās, var dabūt tīri labas bildes. Putnu fotografēšanai izmantoju īpašu objektīvu. Tik traks neesmu, lai sēdētu slēpnī visu dienu, bet, ja garāmskrienot – man ļoti patīk ceļot! – ieraugu putnus, noteikti apstājos un nospiežu slēdzi. Štukoju, ka aprīlī vajadzētu aizlaist uz Lubānas zivju dīķiem, kas, tāpat kā Kolkas rags, ir svarīga putnu migrēšanas vieta.

Vairāk lasi ceturtdienas laikrakstā „Ventas Balss”!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: