Šogad Ventspils muzejs uz Muzeju nakti aicina Piejūras brīvdabas muzejā, kur sestdien, 15. maijā no plkst.18 - 21.49, būs iespējams izbaudīt brīvdabas pastaigu "Robežas starp veco un jauno".

Šogad Muzeju nakts nāk ar tēmu ''Robežas'', aicinot izcelt robežas kā kultūras mantojuma un robežu radīta kultūras mantojuma aspektus, robežvietas un robežu sadalīto mantojumu, kā arī pārrobežu mantojumu un robežu šķērsošanu kā mantojumu.

Ventspils muzejam būtu daudz ko stāstīt par robežām, - krājums un vēsture ir bagātīga, tomēr šoreiz tiks izcelts Piejūras brīvdabas muzejs, kurš ne tikai ietilpst Covid-19 noteikto robežu kategorijā kā āra teritorija, kur ļauts uzturēties, bet ir arī lielu pārmaiņu - jaunu robežu priekšā. Pašlaik teritorijā notiek Laivu mājas būve un iekārtošana, jaunu ekspozīciju izveides process, un esam ceļā uz jaunu Piejūras brīvdabas muzeja ēku, kurā tiks iekārtota jauna pastāvīgā ekspozīcija un ērtas telpas muzeja darbinieku ikdienas darbam.

Muzeju naktī apmeklētāji aicināti atvadīties no vecās muzeja ēkas un ieskatīties muzeja nākotnē. Uzrakstīt īpašās pastkartēs atmiņas un vēlējumus muzejam, satikt sen neredzētus eksponātus, ielūkoties muzeja darba aizkulisēs un rītdienā.

Muzeju nakts apmeklējums ir bez maksas un pastaigas maršruts izstrādāts atbilstoši valstī noteiktajiem ierobežojumiem.

Ar Muzeju nakts programmu citos Latvijas muzejos iespējams iepazīties Kultūras ministrijas tīmekļvietnē. Šogad Muzeju naktī piedalās 60 Latvijas muzeji.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: