Atzinību un godalgotus panākumus guvušais jauktais koris Ventspils un tā diriģents Aigars Meri aicina savā pulkā jaunus dziedātājus visās balss grupās. Noklausīšanās notiks 15. un 17. jūnijā plkst. 17.30 teātra namā ''Jūras vārti''.

Dziedāšana korī Ventspils – tā ir iespēja būt daļai no lieliska kolektīva, pilnveidot savas muzikālās prasmes un mesties skanīgā piedzīvojumā. Laipni aicināti puiši un meitas, sievas un vīri – visi, kas sirdī jauni.

Kora diriģents Aigars Meri uzsver, ka dziedāt gribētājiem netiek izvirzītas konkrētas prasības nedz vecuma ziņā, nedz arī pēc dzimuma un balss. Pat neskatoties uz to, ka jaunajiem dalībniekiem vēlama iepriekšēja muzikālā pieredze, visu izšķirs radošais potenciāls, varēšana un vēlme dziedāt. Tas nozīmē, ka dalība kādā no koriem, ansambļiem vai amatiermākslas kolektīviem, kā arī mūzikas izglītības iestādes diploms var tikt uzskatīti par priekšrocību, bet ne zaļo gaismu uzņemšanai, jo primāri tiks izvērtēts pretendenta balss skanējums un gatavība dziedāt koristu rindās. Būtiski arī tas, ka pirms balss noklausīšanās mēģinājuma nav nepieciešams sagatavot priekšnesumu.

Vaicāts, ko diriģents ieteiktu tiem mūzikas mīļotājiem, kuriem, iespējams, trūkst drosmes un uzņēmības, lai beidzot piepildītu savu sapni – dziedāt korī –, viņa atbilde ir īsa un konkrēta – mest pie malas šaubas, kautrīgumu un nākt dziedāt. Pēc viņa sacītā, šī nodarbe sniedz ne tikai prieku un citas pozitīvas izjūtas, bet arī uzlabo veselību un pašsajūtu. Diriģents nenoliedz, ka viss jaunais vienlaikus nozīmē iziešanu ārpus savas komforta zonas, bet tikai tā ir iespējams sasniegt un piedzīvot vairāk. «Droši! Uz priekšu!» iedrošina Meri.

Jauktajam korim Ventspils sociālajā tīklā Facebook ir izveidota lapa, kurā var uzzināt vairāk ne tikai par pašu kolektīvu, bet arī ar bilžu un video starpniecību ieskatīties ikdienas mēģinājumu procesā, kopā priecāties par sasniegumiem konkursos un just līdzi koncertos.

Valstī izsludinātās ārkārtas situācijas dēļ visiem mākslinieciskajiem kolektīviem, tostarp arī korim Ventspils, nācās uz laiku atcelt mēģinājumus, kas nozīmē, ka šobrīd, neskatoties uz to, ka sākusies vasara, ir sezonas restarts. Laikā, kad vēl bija spēkā ierobežojumi, koris praktizēja mēģinājumu norisi gan tiešsaistes videokonferenču platformā, gan arī klātienē, ievērojot distanci. «Arī tagad mēģināsim visādi eksperimentēt, lai pielāgotos šiem apstākļiem, bet pats galvenais, ko mēs nekad neesam apsvēruši, – ka mēs varētu beigt dziedāt. Mēs to turpināsim, un mums ir ļoti ambiciozi plāni,» pauž diriģents.

Mēģinājumi tradicionāli notiek divas reizes nedēļā: pirmdienās un trešdienās no plkst. 18 līdz 21 teātra namā Jūras vārti. Taču septembrī, sākoties jaunajai sezonai, ir iespējamas izmaiņas mēģinājumu norisē. Tāpat topošajiem koristiem ir jārēķinās ar to, ka brīvdienās un arī svētku dienās notiek gan koncerti, gan konkursi. Turklāt, tuvojoties uzstāšanās dienai, mēģinājumu grafiks mēdz būt saspringtāks. Pasākuma norises vietā iepriekš parasti notiek kopmēģinājumi ar orķestriem, solistiem u.tml. Turklāt, nolemjot par labu dalībai korī Ventspils, vienlaikus tā ir iespēja dziedāt jaunajā un prestižajā koncertzālē Latvija kopā ar valsts populārākajiem māksliniekiem.

Kamerkoris Ventspils savu darbību jaunā kvalitātē uzsāka 2014. gada nogalē. Klausītājiem ik gadu tiek piedāvātas dažādu žanru oriģinālprogrammas, kā arī kopprojekti ar Latvijā atzītiem māksliniekiem un vietējiem kolektīviem, tostarp ar Ventspils Kamerorķestri un Ventspils Bigbendu. Koris Ventspils guvis izcilus panākumus daudzos starptautiskos konkursos. Piemēram, pērn martā Starptautiskajā Koru mūzikas konkursā, kas norisinājās Veronā, Itālijā, koris Ventspils ieguva divus visaugstākā kaluma apbalvojumus (tauta mūzikas un garīgās mūzikas kategorijās), kā arī specbalvu par labāko obligātā skaņdarba izpildījumu. 2018. gada vasarā, veiksmīgi startējot XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu svētku koru konkursa pusfinālā jaukto koru grupā, koris Ventspils ierindojās astotajā vietā, iekļūstot Dziesmu karu finālā, kur 20 Latvijas labāko koru konkurencē izcīnīja augsto 3. vietu. Kora Ventspils kontā ir vēl virkne uzvaru un augstu sasniegumu prestižos pasaules mēroga konkursos.

Apmaksāta informācija.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: