Baltijas simtgades velobrauciens BalticCycle 2018 apciemoja Ventspils miera zīmi "Lai miers būtu pasaulē", kuras mājvieta atrodama Kuldīgas un Jūras ielas krustojumā.

Baltijas simtgades ekspedīcijas brauciena dalībnieki ir ceļotāji ar pieredzi, pārsvarā vecumā virs 60 gadiem, pie tam- vecākajam velobraucējam ir teju 80 gadu. Velobrauciens pa dažādām Eiropas valstīm notiek ik gadu, bet šogad brauciens veltīts tieši Baltijas valstu simtgadei. Šoreiz ceļotprieks sapulcējis dalībniekus no Lietuvas, Latvijas, Polijas, Igaunijas, Vācijas, Itālijas, Austrijas, Īrijas, Anglijas, ASV, Turcijas, Baltkrievijas un Somijas, tajā skaitā arī entuziastus, kuri vairākkārt ar velosipēdu apbraukuši apkārt pasaulei un ir gatavi dalīties savā velo ceļošanas pieredzē ar visiem interesentiem.

Maršruta ietvaros ekspedīcijas dalībnieki apmeklēs dažādas Latvijas pilsētas un vietas, kurās uzstādītas Japānas Miera nesēju biedrības Hirosimas nodaļas dāvinātās miera zīmes "Lai miers būtu pasaulē". Šādas miera zīmes Latvijā uzstādītas Ventspilī, Kuldīgā, Pāvilostā un Rojā.

Kā pastāstīja brauciena koordinators Oļegs Stoļarovs, Miera zīme šeit pie mums Ventspilī tikusi uzstādīta pirms 13 gadiem, 2005. gadā. Interesanti, ka dāvinājums Ventspilij - miera zīmes stabiņš no Japānas pilsētas Hirosimas - pēc uzstādīšanas naktī esot pazudis, bet brīnumainā kārtā, uzrunājot iedzīvotājus, to izdevies atrast un uzstādīt no jauna.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: