Sestdien Ventspilī atzīmēja slāvu gadskārtu svētkus „Svjatki”. Šogad svētku norise bija īpaši atraktīva un daudzveidīga.

Apskati fotogrāfijas!

 

Svētku ieskaņā ikviens interesents bija aicināts saģērbties silti un doties uz

Rātslaukumu, kur skanēja tautas mūzika, tika organizēta vizināšanās ar zirgu, kā arī darbjās vairāki atrakciju laukumi.

Kopā ar Ventspils Jaunrades nama teātra studijas „Mēs” dalībniekiem svētku apmeklētāji varēja izmēģināt spēkus gan virves vilkšanā, gan slotas mešanā, gan svara bumbu celšanā. Plkst. 14.00 gadskārtu svētki  turpinājās Kultūras centra telpās ar teatralizētu uzvedumu, ķekatu rotaļām, zīlēšanu un citiem „Svjatku” rituāliem.

Svētku pasākumus šogad kuplināja krievu folkloras kopa „Zdravica”, baltkrievu dziesmu ansamblis „Žuravinka”, ukraiņu dziesmu ansamblis „Mrija”, Ventspils Jaunrades nama teātra studija „Mēs”, Sporta aerobikas klubs, kā arī solisti  V.Čuvizova, V. Zagoruļko, J.Novikova, A.Zraičenko un D.Kolandi.

Divas nedēļas, kas seko pareizticīgo Ziemassvētkiem, slāvu tautas sauc par „Svjatkiem” – svētajām dienām. "Svjatki" iekļauj sevī gan kristīgās tradīcijas, gan senās slāvu tradīcijas – tas ir gan Kristus sumināšanas, gan apdāvināšanās, gan ķekatās iešanas un zīlēšanas laiks.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: