Savos iespaidos pēc filmas noskatīšanās dalās kinogardēdis Savva Matvejevs.

Filmas režisors: Maiks Ņūels.

Ķersimies uzreiz vērsim pie ragiem – Persijas princis ir viena no labākajām jebkad ekranizētajām videospēlēm. Turklāt kvalitātes latiņa pacelta tik augstu, ka neviļus sāc domāt: «Vai tiešām kino veidotāji beidzot sākuši izzināt pirmavotu pirms gabala ekranizācijas?!» Lai kā tur būtu, Persijas princis licis skaidri noprast – ir iespējams uzņemt labu filmu, par pamatu ņemot videospēli.

Džeiks Džilenhols vienkārši ideāli der jaunā, drošsirdīgā un izveicīgā prinča Dastana lomai. Princis nebaidās ignorēt pavēles un rīkoties pēc saviem ieskatiem, ir pietiekami asprātīgs un bez problēmām izkuļas pat no visbezcerīgākajām situācijām. Princeses loma atvēlēta Džemmai Artertonei, kas bija redzama arī nesen uzņemtajā filmā Titānu kauja.

Gods un slava kinoveidotājiem! Beidzot sieviešu lomai izvēlēta aktrise, nevis modele (sveiciens Transfomeriem un Meganai Foksai!). Rezultāts uzreiz redzams – šķobīšanās, spiedzienu, muļķīgu izdarību vietā varam baudīt jauku aktierspēli. Un jāsaka, ka skatīties uz mīlulīti Džemmu ir liela bauda!

Jūtu ķīmija starp Dastanu un princesi Tamīnu sit augstu vilni, bet jociņi, ko princis bārsta princesei, ne reizi vien liek pasmaidīt pat visdrūmākajam kinoteātra apmeklētājam.

Filmas budžets ir 180 miljoni dolāru, ražojums – Walt Disney Pictures un Jerry Bruckheimer Films.

Domāju, ka ar to viss ir pateikts, tādēļ rakstīt par filmas vizuālo izskatu pat nav vērts, jo filma izskatās lieliski: skaisti specefekti, veiksmīgi piemeklēti rakursi, spilgtas lokācijas. Iespaidu tikai nedaudz bojā reizēm trīcošā kamera.

Tādās filmās, kurās ir tik daudz specefektu, tas nebūt nav vajadzīgs. Šīs kratīšanās dēļ viena no pēdējām kaujas ainām ir pagalam pazudināta. Tikpat dīvaina situācija ir arī ar mūzikālo pavadījumu – it kā jau komponists Harijs Gregsons-Viljamss (Valsts ienaidnieks, Šreks, Klints), tomēr zosāda neuzmetas.

Spriedums: vasarīga filma ar vienkāršu sižetu, simpātiskiem aktieriem, skaistiem specefektiem un galvu reibinošiem trikiem. Ņemot vērā, ka filma uzņemta pēc videospēlas motīviem, tas noteikti ir panākums! Iesaku noskatīties.

Ko vēl noskatīties, ja iepatikusies filma Persijas princis: Mūmija, Mūmija atgriežas, triloģija Karību jūras pirāti.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: