Sestdien, 20. janvārī plkst. 19:00 teātra namā “Jūras vārti” tiks atklāta Ievas Maurītes personālizstāde “Līnija”. Pie klavierēm Arnis Martinelli.

Ieva Maurīte savā glezniecībā izmanto galvenos grafikas izteiksmes līdzekļus – līniju un krāsu attiecības. Līnijas izteiksmes iespējas ir bezgalīgas, mākslinieces varā ir tās pakļaut. Krāsu ziņā mākslinieci aizvien raksturo melnais un baltais, kam reizēm pievienojas arī sudrabs vai zelts un arī citi krāsu toņi. Lielie laukumi, smalkā līnija un vēl spēcīgāks krāsu kontrasts ir tie, kas padara darbus ekspresīvākus un vairāk atbilstošus aktīvajiem dzīves procesiem. Veids, kādā tiek radīti darbi, ir dabisks un nepiespiests, tajos organiski izpaužas mākslinieces raksturs.

Ieva Maurīte beigusi Rīgas Lietišķās mākslas vidusskolu. Studijas turpinājusi Latvijas Mākslas akadēmijas grafikas nodaļā, 2000. gadā ieguvusi maģistra grādu mākslā. Izstādēs māksliniece piedalās kopš 1991. gada. Strādājusi vairākās starptautiskās rezidencēs – Francijā, Vācijā, Lihtenšteinā, Islandē, Somijā un ASV. Darbi atrodas privātās un publiskās kolekcijās Latvijā un ārpus tās robežām. 2010. un 2012. gadā Ieva Maurīte saņēmusi konkursa “Zelta ābele” balvu nominācijā “Skaistākā grāmata.”

Ievas Maurītes daiļrade iekļauta bibliogrāfijās – “2007-2012. Latvijas laikmetīgā māksla. Purvīša balva” 2013, “UPB mākslas darbu kolekcija” 2013, “Latvijas grafika. 100 autori, attēli, gadi” 2003 u.c.

Līdzās Ievas Maurītes darbiem būs skatāmi Daces Pētersones un Līvas Rotkales darbi no cikla “Pāvila vēstules”.

Izstāde apskatāma līdz 18. februārim.

Ieeja bez maksas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: