Kamēr Latvijā norisinājās Valsts svētkiem veltītie pasākumi, 18. novembrī “Ventspils Kikboksa Leģiona” (VKL) sportists Eduards Kuzmins (treneris – Sergejs Deņisovs) devās uz Tallinu aizstāvēt Latvijas vārdu kikboksa sacensībās “Tallinn Open WAKO 2017”.

Sākotnēji Eduardam (17 gadi) bija paredzēts cīnīties kikboksa sacensībās kick-light versijā līdz 69 kg, tomēr aizbraucot uz Tallinu, izrādījās, ka viņam vairs nav pretinieku. Lai nepaliktu vispār bez cīņas, sportists pieņēma vīrišķīgu lēmumu – cīnīties svaru kategorijā līdz 74 kg ar par sevi augumā daudz lielākiem pretiniekiem. Jāpiebilst, ka 5 kg starpība cīņas sportā ir liela, šādas cīņas drīkst aizvadīt tikai, ja ir augsta morālā un fiziskā sagatavotība.

Pirmajā cīņā Eduards tikās ar galvas tiesu garāku un lielāku pretinieku. Otrā raunda sākumā sportists smagi savainoja kāju, tomēr cīņu nepārtrauca. Un, par spīti kājas traumai, turpināja neatlaidīgi cīnīties, rezultātā izcīnot vietu finālā.

Finālā bija jācīnās ar daudz smagāku pretinieku. Visi raundi aizvadīti pārliecinoši, un Eduards parādīja ļoti labus momentus, tomēr par sevi lika manīt kājas trauma, neļaujot ventspilniekam līdz galam pieveikt pretinieku. Rezultātā bija jāpiekāpjas pēc punktiem, bet Eduardam augstā 2. vieta.

Treneris Sergejs Deņisovs: “Latvieši ir spēcīga nācija, kuru veido sportiski, stipri un mērķtiecīgi cilvēki. Tāpēc man ir liels lepnums un prieks, ka tieši 18. novembrī, Valsts svētkos, mūsu sportists Igaunijā godam aizstāvēja Latvijas valsts vārdu! Eduards ir malacis, izcīnīja augsto 2. vietu! Tagad vēlu viņam atveseļoties, viņš vēl parādīs, uz ko ir spējīgs!”

Eduards Kuzmins: “Tā kā manā svaru kategorijā nebija pretinieku, bija jāizvēlas – braukt mājās vai cīnīties augstākā svaru kategorijā. Tā kā pirms tam es biju smagi gatavojies, nolēmu tomēr cīnīties. Problēmu piedalīties un cīnīties ar smagākiem pretiniekiem man nebija, bet ar kopējo cīņas rezultātu tomēr neesmu apmierināts. Pusfinālā ieguvu traumu, līdz ar to finālā nevarēju pilnvērtīgi cīnīties."

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: