Ventspils Starptautiskajā Rakstnieku un tulkotāju mājā janvārī mitinās rakstnieki, dzejnieki un tulkotāji no Latvijas, Polijas, Krievijas, Lietuvas un Čehijas.

No Latvijas Starptautiskajā Rakstnieku un tulkotāju mājā turpina dzīvot izcilā latviešu tulkotāja no igauņu un somu valodām – Maima Grīnberga. Ir ieradusies arī Andra Manfelde, kas saņēma literāro balvu „Sudraba tintnīca" 2010. gadā par grāmatu „Zemnīcas bērni". Pirmo reizi Starptautiskajā Rakstnieku un tulkotāju mājā dzīvos arī dzejniece Irina Vatažina, lai rakstītu dzeju.

Otro reizi Starptautiskajā Rakstnieku un tulkotāju mājā dzīvos poļu rakstnieks Voitek Pestka (Wojciech Pestka), kas plāno rakstīt rakstu sēriju par latviešu mūsdienu dzejniekiem un grāmatu par Knutu Skujenieku. Kā arī lietuviešu rakstnieks Andrius Jakučiunas, kas raksta īso stāstu krājumu. Arī čehu rakstniece un tulkotāja no poļu valodas Barbora Gregorova (Barborá Gregorová) būs otro reizi. 

No ārvalstīm pirmo reizi ir čehu rakstniece un tulkotāja Katerina Horvatova (Kateřina Horváthová) un krievu rakstnieks Valdimirs Kantors (Vladimir Kantor). 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: