Ventspils bibliotēka 2016. gadā projekta “Elektroniskās publikācijas Latvijas bibliotēkām” ietvaros ir bijusi visaktīvākā daudznozaru pilntekstu žurnālu, grāmatu, uzziņu izdevumu un analītisko apskatu datubāzes EBSCO izmantotāja.

Pavisam datubāzi EBSCO Latvijā abonējušas 33 publiskās, zinātniskās un speciālās bibliotēkas.

Saskaņā ar Kultūras informācijas sistēmas centra (KISC) apkopoto statistiku, 2016. gadā pirmajā vietā datubāzes EBSCO izmantošanā ierindojusies Ventspils bibliotēka ar vairāk nekā 10 000 izmantošanas sesijām, 2. vietā – Bauskas Centrālā bibliotēka (vairāk nekā 8 000 izmantošanas sesijas), 3. vietā – Jelgavas pilsētas bibliotēka (vairāk nekā 4 000 izmantošanas sesijas).

Saskaņā ar KISC apkopoto statistiku, pēdējos gados aizvien lielāku popularitāti ieguvusi arī uzziņu izdevumu sistēma Britannica Online. 2016. gadā pašvaldību publisko bibliotēku grupā aktīvākie datubāzes Britannica Online izmantotāji ir bijuši Jelgavas, Tukuma un Valmieras bibliotēku lietotāji, bet 4. vietā ierindojusies Ventspils bibliotēka.

Vairāk informācijas un KISC statistika pieejama mājaslapā www.kis.gov.lv.

Datubāzes EBSCO un Britannica Online pieejama Galvenajā, Bērnu, Pārventas, Gāliņciema un Augstskolas bibliotēkā. Reģistrētiem lasītājiem ir iespēja šīm datubāzēm pieslēgties arī attālināti.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: