Jūras vilki pensijā neiet. Kad izvagotas visas jūras un okeāni, sasniegti visi karjeras augstumi, piepildīti visi ar jūru saistīti bērnudienu sapņi un pat pārdzīvota tikšanās ar pirātiem, tad par dzīves prieku un jēgu var kļūt mazais, sniegbaltais un omulīgais kuģītis, kas pārvadā savus pasažierus pa Ventu līdz pašai Piltenei vai dodas jūras izbraucienā līdz Staldzenei.

Tieši tāda metamorfoza notika ar kapteini tālbraucēju Daini Briedi, kuram ir vairāk nekā 30 gadu ilgs jūras stāžs. Ventas Balss lasītāji viņu pazīst kā dažādu kravas kuģu kapteini, kurš pabijis visās pasaules jūrās un okeānos, toskait arī uz pasaulē lielākā peldošā hospitāļa, kas palīdz trūcīgajiem Rietumāfrikas iedzīvotājiem. Pavisam nesen kapteinis Briedis sācis kuģot dzimtās Ventspils piekrastes ūdeņos ar savu sniegbalto kuģīti HippoCampus, piedāvājot ventspilniekiem un pilsētas viesiem dažādus izbraucienus – regulārus 2 stundu reisus vai grupu izbraucienus, iepriekš uz tiem piesakoties. Lēmumu par maršrutu pieņem kapteinis, ieklausoties pasažieru vēlmēs un vadoties pēc laika apstākļiem. Šosezon HippoCampus jau ir izvizinājis trīs ventspilnieku un kuldīdznieku kompānijas, kuri uz kuģīša klāja nosvinēja savu tuvinieku dzimšanas dienas.

Nesen par kuģīša HippoCampus pasažieriem kļuva Ventas Balss žurnālisti un Ventspils Tūrisma informācijas centra darbinieces, izbaudot komfortu uz kutera klāja un Ventas jaukumus no piestātnes Ostas ielā līdz laivu bāzei Dampeļi. Mazais ērtais kuģītis vislabāk piestāv nelielai kompānijai – draugu, radu vai kolēģu. Ar to arī tas atšķiras no visiem labi zināmā Hercoga Jēkaba. Un tieši tādēļ kapteinis Briedis ir pārliecināts, ka divi ekskursiju kuģīši nekonkurēs savā starpā, bet padarīs daudzveidīgāku atpūtas piedāvājumu klāstu uz ūdens mūsu pilsētā tūrisma sezonā. HippoCampus atšķirībā no sava vecākā kolēģa var iziet arī jūrā. Tāpat izbrauciens pa Ventu ar šo kuģīti iznāk daudz tālāks nekā ar Hercogu Jēkabu – kaut līdz pašai Piltenei, stāsta kapteinis. Starp citu, Dainis Briedis nav ieinteresēts konkurēt ar Hercogu Jēkabu, jo pats strādā uz tā par maiņas kapteini.

Kuģītis katru dienu atiet no 18. piestātnes – Tirgus un Ostas ielas krustojumā – izbraucienam pa jūru vai Ventu plkst. 12.30, 16.30 un 20.30. Izbraucienu laiki noteikti tādi, lai netraucētu savam kolēģim Hercogam Jēkabam. Izbraucieni ar kuģīti, pēc tā īpašnieka ieceres, būs arī tematiski – ar diskusijām, sarunām stāstiem par piedzīvoto ceļojumos. Daudz ko var pastāstīt arī pats kapteinis – par saviem jūras ceļojumiem vai šogad noieto Santjago ceļu 950 kilometru garumā. Kuģa īpašnieks plāno aicināt uz kuģīša klāja interesantus sarunu biedrus no savu draugu loka. Uz kuģīša ir visas ērtības – tualete, duša, gāzes plīts, ledusskapis, televizors, guļvietas 6 cilvēkiem, bērnu stūrītis.

HippoCampus ir ideāli piemērots grupām līdz 10 cilvēkiem. Kuģītis būvēts Polijā 2015. gadā. Tā garums – 10 metri, tas var iet atklātā jūrā līdz 60 jūdzēm, ar vēja stiprumu līdz 12 m/s un viļņu augstumu līdz 2 metriem.

Uz kuģīša HippoCampus ir patīkami pavadīt laiku nelielā kompānijā – var pasēdēt pie tasītes kafijas vai vīna glāzes uz atklāta klāja vai kajītē, pasauļoties uz augšējā klāja un pat pārnakšņot.

Kapteinis Dainis Briedis ir ne tikai pieredzējis jūrasbraucējs, bet arī interesants sarunu biedrs.

 

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    Nah Nahs. 06.07.2017, 13:41:08

    Viss jauki,tikai vienas informācijas nav-kāda ir brauciena cena?

  • 0
    еs 06.07.2017, 15:29:55

    ''Grupu izbraucieniem minimālais laiks no 2 stundām, maksimālais pēc vienošanās ar Kapteini. Cena grupām EUR 35 par stundu līdz 3 stundu izbraucienam, EUR 30 par stundu, ja brauciens plānots ilgāk par 3 stundām. Grupu izbraucienus nepieciešams saskaņot ar Kapteini vismaz 24 stundas pirms plānotās izklaides.

    No ceturtdienas līdz svētdienai pulksten 16:30; 18:30 un 20:30 plānotie 2 stundu izbraucieni līdz vasarnīču kooperatīvam “Kurzeme” vai Staldzenes stāvkrastam. Šie izbraucieni notiek, ja to vēlas vismaz 3 pieaugušie. Savu ieceri pievienoties šadam plānotajam izbraucienam ieteicams iepriekš saskaņot telefoniski ar kuģīša Kapteini, lai pārliecinātos, ka izbrauciens notiks. Cena šādam 2 stundu izbraucienam EUR 12 pieaugušajiem, EUR 6 skolēniem, pensionāriem vai invalīdiem, bez maksas pirmsskolas vecuma bērniem.'' ( http://www.visitventspils.com/lv/ko-darit-ventspili/1008 )

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: