Ar krāšņiem koncertiem, dejām, dažādu mākslinieku uzstāšanos Ventspilī 8. jūlijā tiks svinēti Jūras svētki. Ventas promenādes ūdeņos būs izvietoti visi pieejamie kuģi, kuteri un velkoņi, kas noformēti ar svētku rotājumu.

Svētku iesākumā plkst. 11.00 notiks piemiņas brīdis pie piemiņas akmens „Jūrniekiem un zvejniekiem, kuru kaps jūras dzelmē”.

Plkst. 12.00 jūras valdnieks Neptūns atklās svētkus Ostas ielas promenādē. Ar jautrām dziesmām un dejām laukumā pie Hercoga Jēkaba piestātnes priecēs talantīgākie ventspilnieki “Ventiņ’dzintar’ placī”, savukārt uz centrālās skatuves “Diždzintar’ krasts” muzicēs dižākie Latvijas mākslinieki - grupa “Līvi&Buks”, Normunds Rutulis ar grupu “Zvejniekdēli” un “Jauno Jāņu orķestris”, bet par jautrību rūpēsies atraktīvais aktieris Gints Grāvelis. Pie Govs ceļotājas - “Dzintar’Letiņ’dziesm’sētā’” būs iespēja baudīt lustīgu vasaras atmosfēru kopā ar kapallu “Spēlmaņi”, etnomūzikas apvienību «Brāļi un māsas», postfolka grupu "Zāle", šlāgerpanka un komēdijroka grupu Crazy Dolls. “Priek’s un dullīb’s sīkdzintariem” pie Policijas ēkas garantē atraktīvais Kašers ar palīgiem, bet aizraujoši piedzīvojumi un atrakcijas visai ģimenei notiks pie Skolas un Lielās ielas krustojuma.

Vakara kulminācijā ikviens aicināts uz koncertuzvedumu - roksāgu “Senā Kursa” – režisors U.Brikamanis, mākslinieciskā vadītāja L.Cinkuss, pavadošā grupa A.Alkšņa vadībā, lomās – A.Ērglis, Samantā Tīna, J.Buķelis, I.Cinkuss, Ventspils vīru koris.

Kā ierasts, visas diena garumā būs iespējams baudīt arī visdažādākos ēdienus un dzērienus, kā arī iegādāties piedāvātos amatnieku izstrādājumus. Darbosies arī Jūras svētku tirgus ar Zivju tirdziņu.

Īpaši azartiska gaisotne solās būt jau tradicionālajās "Airu laivu" sacensībās “Neptūna kauss”.

Jūras svētku visdažādākās noskaņas norisināsies arī Ventspils Zilā karoga pludmalē, pie Galvenās bibliotēkas, Amatu mājā, teātra namā „Jūras vārti” un Livonijas ordeņa pils pagalmā!

Bet rītu sagaidīs ballējoties Reņķa dārzā kopā ar DJ Robertu Lejasmeijeru, Inetu Rudzīti un grupu “Flame & The Roltones”.

Mazo ventspilnieku un viņu draugu „Mazie Jūras svētki” turpināsies 9. jūlijā Bērnu pilsētiņā un Bērnu parkā „Fantāzija", kur kopā ar Jūras meitām varēs doties piedzīvojumos ar kuģīti pa brīnumu Jūru un meklēt laimes krastu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: