Ventspilī pirmo reizi notika Viduslaiku mūzikas festivāls un trīspadsmito gadu pilī ieradās viduslaiku cienītāji un cīnītāji, lai divas dienas piedalītos turnīrā Lilium Vindaviensis 2016’, kurā tika izvēlēts brašākais seno cīņu klubs un ieroču nesējs.

"Viduslaiku mūzikas jomā Latvijā šādi festivāli līdz šim nav notikuši, un Ventspils muzejs - Livonijas ordeņa pils ar savu 700 gadu ilgo vēsturi, izcilo akustiku, dažādajām telpām ar koncertu iespējām ir piemērota vide šādam notikumam," uzsvēra Māls.

Ventspils Livonijas ordeņa pilī festivāla programma piedāvāja iepazīt seno un noslēpumaino viduslaiku pasauli dažādās skaņās un repertuāros. Blakus gregoriskajam korālim un dūdu skaņām bija iespēja dzirdēt divus Latvijā faktiski nepazīstamus instrumentus – rata liru un organetto.

Foto no festivāla.

Ventspils muzejs sadarbībā ar vēstures rekonstrukciju klubu Comturia Wynda un bruņniecības atbalstītājiem gādāja par to, lai pilī skanētu izcilā viduslaiku mūzika. Turnīrā piedalījās vēstures rekonstrukciju klubi: Livonensis, Lübeck, Rodenpois, Ugunszīme, Nirks (Igaunija), Excertitus Rigensis, Sv. Maurīcija rota, senās mūzikas grupa no Baltkrievijas Lity Taler. Bija jaunas (senās) atrakcijas un cīņas ieroči – trebušets, balistārijs un vārtu tarāns brāļa Ivara un Piltenes mazbrāļu versijās, darbojās arī viduslaiku darbnīcas mazajiem un lielajiem.

Bruņinieku cīņas 1. diena.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: