3. februārī Ventspils Jaunrades namā notiks starptautisks konkurss-praktikums skolēniem radioelektronikā, kā arī norisināsies 3. posms trases automodelisma sacensības „Kurzemes kauss”.

Konkursā-praktikumā radioelektronikā piedalīsies ap 70 skolēniem no Ventspils, Liepājas, Rīgas, Jelgavas un citām Latvijas pilsētām, kā arī jaunieši no Klaipēdas. Pārstāvētas tiks Jelgavas Spīdolas ģimnāzija, Priekules, Jelgavas 5., Jelgavas Amatu, Liepājas 5. un Vaiņodes vidusskolas, Talsu Kristīgā skola, kā arī piedalīsies interešu izglītības iestāžu radioelektronikas pulciņi no Rīgas Skolēnu Pils, Jūrmalas, Liepājas, Annas 2, Junda, Kuldīgas un Lielvārdes bērnu un jauniešu centriem.

Radioelektronikas konkursa mērķis ir pilnveidot bērnu un jauniešu vispārējās un speciālās tehniskās zināšanas un prasmes, veicinot skolēnu iesaistīšanos elektronikas pulciņu ikdienas darbā un aktivitātēs. Tāpat svarīgi skolēniem parādīt to, cik nepieciešamas ir dabaszinātnes un fizika, radīt viņos interesi par tehniskajām lietām un to nozīmi turpmākajā dzīvē, kā arī veicināt audzēkņos sacensību garu.

Šajā pašā dienā Ventspils Jaunrades namā ieradīsies Nacionālo bruņoto spēku Rekrutēšanas centra un Zemesardzes 46.Kājnieku bataljona pārstāvji, uzskatāmi prezentējot un demonstrējot elektronikas un radioelektronikas lietderību un nozīmīgumu militārajā nozarē, kā arī norisināsies jaunsargu stafete.

3. februārī Ventspils Jaunrades namā norisināsies arī 3. posms trases automodelisma sacensībās „Kurzemes kauss”, kas pulcēs dalībniekus no Kuldīgas, Saldus Bērnu un jauniešu centra, un, protams, Ventspils Jaunrades nama trases automodelisma pulciņa.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: