Rīgas Krievu teātris piedāvā Omskas Valsts akadēmiskā drāmas teātra galvenā režisora Georgija Chvirava veidoto iestudējums "Albums". Izrādes apakšnosaukums – "Septiņi kārdināšanas veidi".

Tatjana Lukašenkova, aktrise, izrādē spēlē mātes lomu: katrā situācijā varēs atpazīt sevi

Izrādes Albums apakšnosaukums ir Septiņi kārdināšanas veidi. Par ko tā ir?

– Izrāde ir par mūžīgo, par vīrieti un sievieti. Tapusi pēc darba Septiņi kārdināšanas veidi, ko mums piedāvāja ievērojamais krievu literatūras klasiķis Arkādijs Averčenko. Es šajā izrādē spēlēju mammu, kas neprātīgi mīl savu meitu. Tas viss izrādē pasniegts caur groteskas un ironijas prizmu, dažviet, iespējams, ir arī viegls sarkasms. Bet skatītājiem tas būs viegli uztverams, katrā situācijā varēs atpazīt sevi. Tajā arī ir šīs izrādes skaistums. Mums ir ļoti laba komanda, brīnišķīgi aktieri, tostarp Dmitrijs Palēss, Dana Čerņecova, Jekaterina Frolova un Aleksandrs Maļikovs. Es domāju, ka skatītājiem Ventspilī izrāde ļoti patiks.

Pastāstiet nedaudz vairāk, kāda ir jūsu atveidotā mamma?

– Izrādē pavisam ir deviņi dažādi stāsti. Es piedalos divos no tiem. Ierasti izrādēs tēloju mammu, bet, ko darīt, arī tur ir savs skaistums. Pati esmu mamma, manai meitai ir 25 gadi, un, iespējams, viņa drīzā nākotnē precēsies, tāpēc man tas viss ir pazīstams un saprotams. Izrāde ir ļoti smieklīga un pārsteigumu pilna. Visi Arkādija Averčenko sižeti ir ļoti neparedzami – mēs domājam, ka viss beigsies tā, bet beidzas pavisam citādi. Domāju, ka skatītājs būs gandarīts. Mums ļoti patīk braukt uz jūsu pilsētu, jo tik mīļa uzņemšana kā Ventspilī nav nekur!

Izrāde notiks Teātra namā Jūras vārti svētdien, 27. novembrī, plkst. 18:00

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: