Ventspils muzejs saviem apmeklētājiem piedāvā ne tikai izklaidējošas, bet arī izglītojošas programmas, aicinot uzzināt ko jaunu, nedzirdētu un neredzētu.

Sākoties jaunajam mācību gadam, Ventspils muzeja pedagogi aicina iesaistīties sacensībā Melnā sivēna konkurss par labāko izglītojošo programmu apmeklējumu, kas ik gadu noslēdzas ar laureātu cīņu un garšīgām balvām, kā arī piedāvā jaunas izglītojošās programmas dažādām vecuma grupām.

Iepazīšanos ar Miķelīti – bagāto vīru sola Piejūras brīvdabas muzejā, kurā par labu tradīciju kļuvušas gadskārtu ieražu svētku izglītojošās programmas – latviešu tautasdziesmu, parunu un ticējumu, kā arī ar rudens ražas svētkiem saistītu rotaļu apguve. Un kur rast vēl piemērotāku vidi šādas programmas apguvei par Piejūras brīvdabas muzeju pie rijas, klēts un dzirnavām? Programmai var pieteikties no 5. septembra.

Livonijas ordeņa pilī no 9. septembra līdz 1. novembrim iespējams pieteikties izglītojošai programmai Mākslas stunda muzejā, kas pakārtota ievērojamā latviešu mākslinieka Kurta Fridrihsona izstādei no Latvijas Nacionālā mākslas muzeja krājuma. Bet no 1. oktobra pilī darbu uzsāks izglītojošā programma ciklā Daba un vēsture, šoreiz – par gudro gada dzīvnieku āpsi, kura paradumus varēs uzzināt, ieklausoties zoologa Viļņa Skujas stāstījumā 4. oktobrī plkst. 17.30.

Savukārt muzeja pedagoģe Ilva Buntika aicina arī pirmsskolu audzēkņus pirmajam muzeja apmeklējumam izmantot programmu Iepazīšanās ar muzeju.

Amatu māja turpina saistīt ar romantisko ieskatu pilsētas vēsturē – izglītojošo programmu Leģenda par Zelta saktu. Kā 18. gs. ēkā, tagadējā Amatu mājā nonāca zelta saktiņa? Kāpēc zeltlieta ir bez meistara zīmoga? Programma ļaus iepazīt 18. gs. Ventspils vēsturi interaktīvā veidā, iesaistoties arī pašiem šajos vēstures mirkļos un dzīvojot līdzi skolotāja Fridriha un zvejnieka meitas Annas mīlas stāstam. Pieteikšanās nodarbībai no 5. septembra.

Saziņai un plašākai informācijai par izglītojošajām programmām:

Piejūras brīvdabas muzejā – Zane Kugelberga, tālr. 27188532

Livonijas ordeņa pilī – Ilva Buntika, tālr. 29590093

Amatu mājā – Marta Tjarve, tālr. 26385346

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    cibric 04.09.2016, 14:22:40

    Super!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: