Šodien pirmo maču UEFA Eiropas līgas 1. kvalifikācijas kārtā aizvadīs FK Ventspils futbolisti, savā laukumā pulksten 18 uzņemot Fēru salu kausa ieguvēju Vikingur komandu.

Pret šīs valsts klubiem Eiropas kausos ventspilnieki spēlēs trešo reizi, un līdz šim šīs tikšanās reizes beigušās patīkami. 2004. gadā komanda B-86 viesos tika pieveikta ar 3:0, bet mājās pat ar 8:0, toties vien divus gadus vēlāk ar Gi Gota cīņa sanāca krietni vien spraigāka – 2:1 mājās un 2:0 viesos. Interesanti, ka pirmā dueļa mājas spēlē debiju Eiropas laukumos piedzīvoja Maksims Uvarenko, kurš tad arī ir vienīgais ventspilnieks, kurš jau agrāk ticies ar Fēru salu komandām.

Vikingur komanda dibināta vien 2008. gadā, bet tās vēsturi var uzskatīt arī par ilgāku, jo tas tika izveidots, apvienojoties diviem ļoti pieredzējušiem klubiem – 1926. gadā dibinātajam Gi Gota un tikai divus gadus vēlāk izveidotajam Leirvik IF. Lielākais ieguvējs varēja būt pēdējais, jo tas atšķirībā no Gi Gota Fēru salu spēcīgākajā līgā spēlēja tikai epizodiski, toties jau gadu pēc apvienošanās tika pie salu kausa. Vikingu rēķinā kopumā ir piecas šādas trofejas, turklāt kauss izcīnīts pēdējos četrus gadus pēc kārtas, bet pēdējos trīs gados, tajā skaitā arī jau šogad, uzvarēts Superkausā. Čempionu titulu komandas rēķinā gan vēl nav, un arī šobrīd tā turnīra tabulā ieņem otro vietu, par septiņiem punktiem atpaliekot no līderiem KI un tikai par punktu apsteidzot trešajā vietā esošo NSI.

Pret Fēru salu komandām līdz šim nav nācies uzspēlēt arī Ventspils komandas galvenajam trenerim Polam Ašvortam, toties viņam jau ir informācija par pretinieku, kas liek domāt, ka vieglu pastaigu gaidīt nevajag: «Lai arī uzskatu, ka esam favorīti, par 8:0 sapņot nevajag. Domāju, mūs gaida divi sarežģīti mači, un, lai uzvarētu divu spēļu summā, būs kārtīgi jānopūlas. Vikingur ir laba komanda, kurā spēlē ar solīdu tehniku apveltīti futbolisti, kas arī taktiskajā ziņā darbojas labi. Protams, būtu lieliski uzvarēt abās spēlēs, to noteikti centīsimies paveikt, taču svarīgi ir neaizmirst, ka galvenais ir uzvarēt divu spēļu summā un iekļūt nākamajā kārtā.»

Ieskatoties Vikingur sniegumā Eiropas līgā, kļūst skaidrs, ka Ašvorta teiktais par sāncenšiem nav tikai cieņas izrādīšana. Pērn, spēlējot diezgan līdzīgā sastāvā, kāds tas ir šobrīd, izdevās nospēlēt 0:0 un 0:2 ar draudīgo norvēģu Rosenborg, kas pagājušo sezonu noslēdza gan ar čempionu titulu, gan kausu. Vēl pirms gada Fēru salu vikingi pieveica Daugavpils Daugavu (2:1, 1:1) un norvēģu Tromso (0:0, 2:1), bet tikai trešajā kārtā apstājās, divas reizes piekāpjoties horvātu Rijeka 1:5 un 0:4.

Interesanti, ka ventspilnieki jau nedēļas sākumā bija tikuši skaidrībā ar sastāvu, kādā sāks maču. «Pēdējā mačā ielaidām daudz vārtu pret Jelgavu, tāpēc nopietni analizējam šīs spēles kļūdas. Taču arī gatavojam spēles plānu tieši Vikingur, un ceru, ka ceturtdien to arī lieliski izdosies realizēt. Jau zinu, kuri futbolisti sāks maču, kuri būs rezervē un kuri nāks uz maiņu. Protams, futbolā var gadīties viss un tam jābūt gataviem, bet kopumā es jau esmu ticis skaidrībā,» atzīst Ašvorts, norādot, ka ļoti būtiski šādās cīņās ir savu momentu realizācija, jo var izrādīties, ka tādu būs pavisam maz.

Pēc nedēļas komandas tiksies vienā no lielākajiem Fēru salu stadioniem (6000 vietu) fjorda krastā nelielajā Toftiras miestā (830 iedzīvotāju). Ašvorts atzīst, ka uz atbildes maču gribētos aizbraukt ar 2:0 kabatā, taču galvenais šādās cīņās ir uzvara divu spēļu summā. Jācer, ka ventspilnieki kopīgiem spēkiem to arī paveiks.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • 0
    žipčiks 30.06.2016, 20:22:14

    2-0 Itkā ok,bet viesos viņu līdzjutēju priekšā būs traki. Karlesonam šodien vajadzēja gūt trešos vārtus. Un malacis Maksims kurš neļāva vikingiem būt pārliecinošiem pēc 1 spēles.

  • -2
    norge 30.06.2016, 20:40:12

    žipčik , padoma ar smaidu ciemata dzivo 830 iedzivotaju , pret vareno Pilsetu ar ridienu

  • 0
    žipčiks 30.06.2016, 20:52:02

    :)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: