Sestdien, 9.jūlijā Amatu māja aicina Zvejnieku svētkos. Varēs skatīt tikko atklāto bijušā zvejnieku kolhoza Sarkanā bāka 70.gadu jubilejas izstādi, bet no 13:00 – 15:00 Amatu mājas pagalmā ies vaļā cienāšanās ar Ventspils tehnikuma jauno pavāru grilētajām reņģēm, dziesmas kopā ar mūziķi Kasparu Petmani un kopīgas dejas.

Visas dienas garumā pilī skatāmas trīs dažādas un nozīmīgas izstādes: A.Vasiļjeva tērpu kolekcija. Kāzu tērpi 1860-2010 (izstāžu zālē), pils galerijās - mākslinieces Anitas Melderes gleznieciski košā personālizstāde Vasaras stāsti un nozīmīgs muzeja vēsturnieku veikums - izstāde Būs puķes skumjas... par 1940.-1941.gada padomju varas represijām pret ventspilniekiem.

Jūras svētku jaunākie dalībnieki no 12:00-15:00 tiek gaidīt pils pagalmā uz Jūras darbnīcām, kurās muzeja pedagoga vadībā varēs apgūt redzētu un neredzētu jūras zvēru un zivju darināšanas prasmes. Pēcpusdienā, plkst.16:00 notiks tikšanās ar gleznotāju Anitu Melderi, bet vakarā, plkst.22:00 – tradicionālā Kinonakts pils pagalmā. Šoreiz Dziedošais nerrs (1928) - «Neaizmirstama, sirdi aizkustinoša traģēdija. Tēva lielā mīla uz savu vienīgo dēlu aizkustina, liek skatītājiem ciest, raudāt un kopā ar artistu pārdzīvot lielāko cilvēces traģēdiju», tā pirmo skaņu filmu, ko pirms 85 gadiem demonstrē Ventspils kinoteātrī Kolizejs, piesaka 1931.gada 10.februāra Ventas Balss. Sestdien, 9.jūlija vakarā filmas muzikālo ievadu sniegs pianists Ritvars Garoza.

Ieeja – ar Ventspils muzeja ieejas biļetēm

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: