Jau no 2003. gada Ukraiņu kultūras dienas Ventspilī rīko Sabiedriskā organizācija Ventspils ukraiņu kultūras biedrība “Kobzar”, kas jau ir kļuvušas par neatņemamu Ventspils ukraiņu tradīciju.

Galvenie kultūras programmas uzdevumi ir ukraiņu kultūras mantojuma un tradīciju saglabāšana, popularizēšana un ukraiņu integrēšana latviešu sabiedrībā.

Šogad Ukraiņu kultūras dienas ietvaros norisināsies krāšņi koncerti gan Juanrades, gan bērnu parkā “Fantāzija”, kuros tiks atspoguļoti visu ukraiņu kultūras un tradīciju kolorīts, bagātība, savdabība un daudzveidība.

Ceturtdien - 9. jūnijā plkst. 18.00 Ukraiņu kultūras dienu ieskaņas koncerts pansionātā “Selga”. Piedalās ukraiņu dziesmu ansamblis “Mrija” un bērnu ansamblis “Šokolāde” vadītājas Jeļenas Novikovas vadībā, deju studija “’Benefis” (vadītāja V.Antonoviča).

Piektdien-10. jūnijā plkst. 17.30 Jaunrades namā Ukrainas Piekarpatu nopelniem bagātais dziesmu un deju ansamblis “Verhovyna”, ukraiņu dziesmu ansamblis “Mrija” un dziedātāja A. Byļya. Pasākuma laikā Ukraiņu nacionālo ēdienu degustācija, darbosies ukraiņu daiļrades izstāde un tirdziņš.

Svētdien - 12. jūnijā plkst. 15.00 bērnu parkā “Fantāzija” Ukrainas Piekarpatu nopelniem bagātā dziesmu un deju ansambļa “Verhovyna” koncerts “Ar mīlestību no Ukrainas”. Koncertā piedalās arī ukraiņu dziesmu ansamblis “Mrija” vadītāja Jeļenas Novikovas vadībā un dziedātāja A. Byļya. Pasākuma laikā Ukraiņu nacionālo ēdienu degustācija, darbosies ukraiņu daiļrades izstāde un tirdziņš.

Ukraiņu kultūras dienas Ventspilī norisināsies no 9.-12. jūnijam.

Ieeja pasākumos bez maksas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: