Teātra namā “Jūras vārti” rīt plkst. 19.00 viesosies Liepājas teātris ar komēdiju “Beigta balle”.

 Tā veidota pēc krievu dramaturga Nikolaja Erdmana lugas “Pašnāvnieks” Rolanda Augustina (Atkočūna) režijā. Galvenais varonis Jāzeps Podsekals ir bezdarbnieks, kurš ir atkarīgs no sievas algas.

Nespēdams atrast darbu, Jāzeps arvien vairāk zaudē ticību sev. Sākot sajust arī sievas un sievasmātes pārmetumus, Jāzeps nolemj – tā vairs nav iespējams turpināt. Jānošaujas. Pārējie, to uzzinājuši, nevis mēģina Jāzepu atrunāt, bet gan cenšas izmantot viņa nāvi sevis pašu labā…

“Pašnāvnieks” ir viena no ievērojamākajām padomju laikā aizliegtajām lugām un viens no ģeniālākajiem krievu humora daiļdarbiem, kurā kopā savijies gan smieklīgais, gan cildenais. Kā uzsver Jāzepa lomas atveidotājs Edgars Pujāts, „lai arī rakstīta pirms astoņdesmit gadiem, luga savu aktualitāti nav zaudējusi arī šodien un trāpīs tieši desmitniekā. Mēs nedosim skatītājiem recepti, bet stimulu. Izrāde liks padomāt par situāciju, kādā mēs dzīvojam šobrīd un iespējams pasmieties par to, vismaz sākumā”.

Izrāde nominēta 2009./2010. sezonas “Spēlmaņu nakts” balvai nominācijā “Gada kustību mākslinieks” (I. Lūre). Kopā ar režisoru strādā scenogrāfs Mārtiņš Vilkārsis, kostīmu māksliniece Ieva Kauliņa un kustību konsultante Ingrīda Lūre.

Lomās: Edgars Pujāts, Inese Kučinska, Egons Dombrovskis, Leons Leščinskis, Anda Albuže, Anita Kvāla, Uldis Stelmakers, Jānis Dreiblats, Lelde Kaupuža, Zanda Štrausa, Kaspars Gods, Rita Krodere un Matīss Anuzis.

Biļetes šobrīd jau nopērkamas visās “Biļešu Serviss” tirdzniecības vietās, to cenas – Ls 3,00, 4,00 un 5,00

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: