27. februārī plkst. 20:00 teātra nama “Jūras vārti” Jaunajā zālē notiks leģendārās latviešu rokgrupas “Dzelzs vilks” jaunā albuma “Perfekta rītdiena” turnejas koncerts.

Koncertā ar pilnu jaudu izskanēs “Dzelzs vilka” jaunākā albuma “Perfekta rītdiena” kompozīcijas, tostarp pašlaik raidstacijās pieprasītais singls “Tu vilki nakti”, kā arī “Dzelzs vilka” visu laiku labākās un klausītāju iemīļotākās dziesmas.

 

“Radot albuma materiālu, viens no mūsu galvenajiem izaicinājumiem bija turpināt pilnveidot un attīstīt to mūzikas novirzienu, ko paši esam radījuši. Bija svarīgi nepadoties apkārtējām ietekmēm, ko piedāvā mūzika pasaulē, bet turpināt savu stāstu un skanējumu. Mūzikas ģenerācijā nav svarīga izteiksmes līdzekļu un zīmju atpazīstamība, bet gan emocionāli saturisks vēstījums, un visam pāri – komunikācija ar publiku,” par albumu stāst grupas līderis Juris Kaukulis.

 

“Perfekta rītdiena”ir jau trīspadsmitais grupas studijas albums – “Dzelzs vilka” iepriekšējais studijas veikums “Dzīvnieks pilsētā” nāca klajā 2011. gadā, un saņēma Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvu kā labākais roka albums. Albums “Perfekta rītdiena“ ieskaņots ierakstu producenta Ginta Solas ārpilsētas studijā “Eli”, tā izdevējs ir mūzikas izdevniecības “Upe tuviem un tāliem”. Albuma vizuālo noformējumu radījis mākslinieks Viesturs Staņislavskis, foto autors – Kristaps Kalns.

 

Turpinājumā jautājumi grupas solistam Jurim Kaukulim:

 

Kāda būs jūsu koncertprogramma Ventspilī?

– Tā nebūs gluži tāda pati kā lielkoncertā Rīgā, bet būs kas līdzīgs. Spēlēsim dziesmas gan no jaunā albuma Perfekta rītdiena, gan arī no Dzelzs vilka klasikas, tādas dziesmas kā Balerīna, Tev oranži mati, Uijā, uijā, nikni vilki un daudzas citas. Pamatā koncertā būs jaunā albuma dziesmas, taču parasti jau tikai jaunu materiālu nespēlē, jo klausītāji vēlas arī izklaidēties un dzirdēt zināmas dziesmas. Spēlēsim ar pilnu enerģiju un jaudu. Esmu pārliecināts, ka publikai koncerts patiks.

 

Būs arī viesmākslinieki?

– Jā, jaunajā albumā piedalījās divas vieš­ņas. Vienu dziesmu iedziedājām kopā ar Elizabeti Lāci un vienu – ar Anitu Intaiti. Domāju, ka kāda no viņām noteikti atbrauks līdzi uz Ventspili un kopā ar mums uzdziedās.

 

Kādas ir jaunā albuma dziesmas?

– Jaunajā albumā ir 11 jaunas kompozīcijas, tai skaitā Tu vilki nakti, kas šobrīd aktīvi skan radiostacijās. Jaunais albums ir dzīvāks, tajā ir vairāk roka enerģijas. Tas ir raibāks, ar diviem viesmāksliniekiem. Patiesībā mēs to ierakstījām Pirts studijā, tālu prom no civilizācijas. Tuvākais veikals atradās 10 kilometru attālumā. Paši pie pirtiņas ārā gatavojām ēst. Reizēm pazuda elektrība. Pa logu bija redzami meži, tālumā – lauki, saulriets. Tas viss bija emocionāli piesātināts un atspoguļojas arī mūzikā. Tāpēc jaunajā albumā ir vairāk telpas, elpas un dzīvas enerģijas.

 

Nupat jau uzstājāties Ventspilī, un ir svaigas emocijas par Ventspils publiku.

– Jā, aizvadītās nedēļas nogalē biju viens no Muzikālās bankas finālkoncerta vadītājiem. Tā tiešām bija ļoti laba publika. Mēs ļoti ātri sapratāmies, nepagāja ne 30 sekundes, kad mēs ar publiku jau bijām uz tu. Likās, ka Ziemeļkurzemē dzīvo tādi atturīgāki cilvēki, bet ventspilnieki nodemonstrēja, ka visam dzīvo līdzi un kārtīgi priecājas. Ventspilī jau vienmēr notiek labi Muzikālās bankas finālkoncerti. Ļoti ceram un gaidām, ka uz mūsu koncertu arī atnāks tik dzīva publika. Esmu pārliecināts, ka tā arī būs, un mēs no savas puses darīsim visu, lai publiku iekustinātu.

 

Kas parasti nāk uz jūsu koncertiem?

– Mūsu grupai ir jau 25 gadi, tādēļ publika ir ļoti plaša. Varbūt pavisam mazus bērnus nevajadzētu ņemt līdzi, jo mūsu mūzika tomēr ir skaļa un enerģiska. Nesen spēlējām Alūk­snē un bijām pārsteigti, ka uz koncertu atnāca gan kungi un dāmas gados, gan jaunieši. Rokenrols ir kļuvis par mūzikas žanru, kas vieno paaudzes, jo roks ir saistošs gan 60 un 70 gadus veciem klausītājiem, gan arī jauniem cilvēkiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: