Rakstnieka Herberta Dorbes muzejs šogad aizsāk jaunu ciklu Manas bērnības grāmatiņa, un pirmā šī cikla viešņa būs Kurzemes televīzijas redaktore Gonda Porniece.

Nereti, atceroties bērnību, atmiņā atsaucam vecāku, vecvecāku vai pašu lasītās grāmatas ar interesantiem, aizraujošiem sižetiem. H. Dorbes muzejs ciklā “Manas bērnības grāmatiņa” aicinās sabiedrībā pazīstamus cilvēkus tikties ar skolēniem un pirmsskolas iestāžu audzēkņiem pastāstīt par savas bērnības mīļāko grāmatu, palasīt tās fragmentus.

 

Piektdien, 22. janvārī, plkst. 11:00 cikla pirmā viešņa būs Kurzemes televīzijas direktora vietniece sadarbības jautājumos un redaktore Gonda Porniece. Viņai līdzi būs Mirdzas Kļavas pasaka “Raibā vasara” par aizraujošiem piedzīvojumiem Vecozolu ciematā.

 

Tā ir gara pasaka, gandrīz romāns par aizraujošām dienām Vecozolu ciematā. Par vasaru priecājas gan nešķiramā trijotne – kaķēns Miks, vāverēns Toms un zaķēns Jēkabs, kam allaž prātā jaunas idejas, gan citi iemītnieki ar ciemata priekšnieku vectēvu Kurmi priekšgalā. Ja bērnus ieinteresēs G. Pornieces stāstījums un rakstnieces M. Kļavas garā pasaka, viņi varēs to ne tikai izlasīt pilnībā, bet arī uzzināt par šo varoņu turpmākajām gaitām autores nākamajā pasakā “Baltā ziema”.

 

Par to, kā sākusies draudzība ar grāmatām, Gonda Porniece stāsta: " Esmu uzaugusi ar labu ģimenes bibliotēku, kurā vienmēr varēja atrast pat skolai nepieciešamo obligāto literatūru. Vectēvam bija grāmatas arī krievu un vācu valodās. Mammai- pat esperanto vārdnīca! Un protams- krāšņi mākslas albūmi.


Lasīt sāku agri, pavisam maza vēl. Viena no pirmajām grāmatām- Annas Brigaderes triloģija " Dievs, Daba, Darbs". Milzīga grāmata par mazo Anneli.


Tas viss veicināja fantāziju un labu literāro valodu. Tāpēc skolas literatūras programma likās viegla un sacerējumi patika. Bet Pārventas biblioteku apmeklēju ļoti bieži.


Arī šobrīd literatūra ir mans darbs, bet bērnu grāmatas atšķīru atkal ik vakarus lasot priekšā savai meitai. Mirdzas Kļavas "Raibā vasara" ir stilīga joprojām. Par to arī stāstīšu mazajiem"

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: