Starptautiskā bardu saieta “Tatjanas diena” ietvaros Ventspilī notiks divi koncerti, kuros uzstāsies dziesminieki no Ventspils, Rīgas, Kijevas, Minskas, Sanktpēterburgas, Jaroslavļas, Murmanskas, Pleskavas, Liepājas, Pērnavas, Oršas, Vitebskas un Zaporožjes.

22. janvārī plkst. 19 koncerts “Un es sekoju miglai” izskanēs Pārventas bibliotēkā, savukārt galā koncerts notiks 23. janvārī plkst. 16 teātra namā “Jūras vārti”.

 

Festivāla atklāšana notiks piektdien Pārventas bibliotēkā ar tematisku ievadkoncertu. Ja līdzšinējos gadus festivāla atklāšana bija veltīta konkrētu autoru žanra klasiķu darbiem, tad šoreiz rīkotāji tēmu nosaukumam aizguvuši no Jurija Kukina dziesmas. Koncerta “Un es sekoju miglai” laikā dalībnieku izpildījumā skanēs tūristu, ģeologu, arheologu, alpīnistu dziesmas, kuras bieži pie ugunskura izpildīja cilvēki, kuru profesiju, vaļaspriekus vai dzīvesveidu raksturo ilgi un gari braucieni vai skarbi dzīves apstākļi.

 

Bardu saieta “Tatjanas diena” galvenais notikums būs galā koncerts, kas notiks sestdien, 23. janvārī, plkst 16:00 teātra namā “Jūras vārti”. Ar savām oriģināldziesmām uzstāsies bardi no piecām valstīm. Solisti un dueti, vienkārši un dziļi izjusti akordi, sarežģīti akustiski aranžējumi, izsmalcināta dzeja.

 

Tradīciju pārmantošana un nepārtrauktība nodrošina dalību ne tikai festivāla saimniekiem ventspilniekiem, bet arī titula “Saieta talismans” ieguvējiem, visu līdzšinējo 14 gadu festivālu dalībniekiem – Tatjanai Zamurajevai no Pleskavas un Sergejam Bajam no Pērnavas, kā arī publikas mīlulim Andrejam Vasiļjevam (Pleskava), kas festivālā atgriezīsies pēc pāris gadu pārtraukuma, Sergejam Budanovam (Rīga) un Minskas mūziķiem – vijolniecei Tatjanai Solovjovai un ģitāristam Oļegam Jackevičam.

 

“Tatjanas dienā” dziesmas skan galvenokārt krievu valodā, lai gan festivāla vēsturē uz skatuves ir izskanējušas arī dziesmas to zemju valodās, no kurām atbraukuši saieta viesi. Tradicionāli uzstāties festivālā tiek aicināts arī kāds latviešu dziesminieks. Šoreiz autordziesmu latviešu valodā izpildīs liepājnieks Uldis Ozols.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: