Šajā nedēļas nogalē un nākamajā nedēļā sals atkal pastiprināsies, informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Jau naktī uz trešdienu, 20.janvāri, minimālā gaisa temperatūra būs ap mīnus 13 grādiem, un turpmākajās naktīs sals tikai pastiprināsies un gaisa temperatūra noslīdēs līdz mīnus 15, mīnus 19 grādiem. Stiprākais sals būs Latgalē un Vidzemē.

Nedēļas nogalē un nākamās nedēļas sākumā sals pastiprināsies vēl vairāk, sasniedzot mīnus 20, mīnus 25 grādu atzīmi. Meteorologi gan norāda, ka tās ir pašreizējās prognozes un tās vēl var mainīties. Auksta tiek prognozēta nakts no sestdienas, 23.janvāra, uz svētdienu, kad Vidzemē un Latgalē gaisa temperatūra sasniegs vismaz mīnus 21 grāda atzīmi un svētdien agri no rīta kļūs vēl aukstāks - vismaz mīnus 24 grādi. Arī pati svētdiena būs auksta, vienīgi Kurzemē, jūras piekrastē, būs krietni augstāka temperatūra - ap mīnus 4, mīnus 6 grādiem.

Naktī uz pirmdienu un agrā pirmdienas rītā temperatūra varētu vēl pazemināties, austrumu pierobežā sasniedzot mīnus 25 grādu atzīmi.

Ja naktī uz trešdienu vēl gaidāma stipra snigšana, turpmākās dienas snigs mazāk un vējš kļūs lēnāks. Nokrišņu un vēja pastiprināšanās atkal gaidāma nākamās nedēļas sākumā, kad no rietumiem pietuvosies siltās gaisa masas un Latvija atradīsies robežjoslā starp siltajām un aukstajām gaisa masām.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: