Ventspils Piejūras brīvdabas muzejā gada nogales tumšo laiku 27.decembrī palīdzēs kliedēt galvenais muzeja gaismas spēks - 1916.gadā ražotā tvaika lokomotīve Mazbānītis, ko par godu svētkiem sapoš, lai svētku gaismiņām mirdzot, tas nestu gaismu un prieku.

Par pasažieru prieku rātni ceļojot bānītī, rūpēsies Jūrmalas teātra aktieri.

 

Turklāt, viena dāvana, ja vien esat iegādājies biļeti uz muzeju, ir garantēta pat tiem, kas visus dāvanu pantiņus svētku satraukumā aizmirsuši vai arī nekad nav zinājuši, jo vienu braucienu ar Mazbānīti bez maksas saņems visi.

 

Piejūras brīvdabas muzeja priežu plašumos notiks vēl arī citas izpriecas, piemēram, smēdē katrs pats varēs izliet savu laimi, visas nākotnes un pagātnes likstas palīdzēs noskaidrot veseli divi – sieviešu un vīriešu dzimtas zīlnieki- Lapenītē un pie Depo pasta vagonā. Brīnumjaukajā 19.gs. mazpilsētas apbūves piemērā - Smiltnieku mājā, kopā ar darba pienākumus sadalījušajiem mājas zirneklīšiem un muzeja rūķiem būs atļauts sašķirot pupiņas un liet sveces, bet ar pēdējo šīgada Kazas zupu sola cienāt Smiltiņu ģimene Lībiešu sētā.

 

Kad visi prieki izbaudīti, vēl jāielūkojas Lielirbes baptistu lūgšanu namā, kur svētku izskaņas koncertā jauktais koris Līvzeme izdziedās Ziemas ceļus.

 

27.decembrī 14:00 – 16:00; 16:00 – 17:00 Koncerts Lielirbes baptistu baznīcā;

Vizināšanās ar Mazbānīti (1916.g.) pa Riņķa līniju 14:00-16:30

 

Ieeja: EUR1,40 pieaugušajiem; EUR0,60 skolēniem, studentiem, pensionāriem

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: