Lai arī ne uz viena koka vēl nav uzkritis sniegs, tomēr muzeja rūķi jau ir sarosījušies un 5. decembrī gaidīs ciemos savus līdzzinātājus, lai kopīgi darinātu mazas veltes saviem tuvajiem tuvajos svētkiem.

Ziemassvētku apdāvināšanās tradīciju aizsāka Mirras bīskaps Nikolajs, kurš slepus apdāvināja kāda nabadzīga vīra meitas, lai arī tām būtu pieklājīgs līgavas pūrs. Un Santa Klauss, protams, ir tiešs šīs jaukās tradīcijas mantinieks, bet tuvojoties Ziemassvētkiem, par mazu rūķi var kļūt ikviens, kam nav svešs dāvināšanas prieks.

 

Ventspils muzejs Livonijas ordeņa pilī 5.decembrī no 12:00 līdz 15:00 Rūķu darbnīcās gaida visus, kuriem garšo pavardā cepti āboli (z/s Kalnarāji), patīk pašceptu piparkūku smarža (Kārumnieks) un ir vēlēšanās iemācīties ko jaunu. Kamēr Rūķu darbnīcās rosīsies jaunie zeļļi, varēs arī ieklausīties un vērot muzikālos un dejojošos rūķus no zvanu ansambļa Saules zvani, vokāli instrumentālā ansambļa Jautrie draugi (vad. S.Sproģe) un horeogrāfijas ansambļa Konfeti (vad. Ļ. Basmanova).

 

Ieeja: pieaugušajiem – 2,10 EUR vai 1,40 EUR + 70 venti; skolēniem, studentiem, pensionāriem, uzrādot apliecību – 1,10 EUR vai 0,60 EUR + 50 venti; ģimenes biļete (2 pieaugušie + 1 – 5 bērni skolēnu vecumā) – 4,20 EUR vai 2,50 EUR + 170 venti.

 

Sestdien, 5. decembrī no 12:00-15:00.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: