Gada izskaņā, 29. decembrī plkst. 19:00 teātra namā "Jūras vārti" koncertēs tautā iemīļotais kolektīvs "Labvēlīgais Tips" ar atraktīvo Fredi priekšgalā. Koncertā izskanēs gan dziesmas no grupas jaunākās programmas "Brīvības nianses", gan iepriekšējo gadu grāvēji.

“Labvēlīgais Tips” ir pazīstama latviešu mūzikas grupa, kas dibināta 1992. gadā. Tās līderis un vokālists ir populārais raidījumu vadītājs un komiķis Andris Freidenfelds jeb Fredis. Grupa pazīstama ar spilgto skatuves tēlu, kā arī humoristiskajiem dziesmu tekstiem. “Labvēlīgais Tips” ieguvuši vairākus Latvijas mēroga apbalvojumus.

 

Par šī gada kon­certšovu Fre­dis vēl norāda: "Nesen runāju ar diviem gados jau­niem cil­vēkiem. Viens man teica, ka viņam patīkot vecie gabali ("Omnibuss"), bet otram – jau­nie ("Pa lēto"). Tādēļ mums ir jāmēģina attais­not visu klausītāju cerības, atkal sarīko­jot šīs trakās rudens viesības."

 

Turpinājumā jautājumi ''Labvēlīgā tipa'' dalībniekiem Ģirtam Lūsim:

 

Pastāstiet par jūsu jauno koncertprogrammu.

– Koncertā būs gan jauni pirmatskaņojumi no mūsu grupas jaunākās programmas Brīvības nianses, gan arī pārbaudītas vērtības. Ar šo programmu jau uzstājāmies pilnībā izpārdotos koncertos Cēsīs un Rēzeknē, kā arī Arēnā Rīga. Priecājamies, ka ir tik liela inte­rese. No vecajām dziesmām noteikti nospēlēsim Pīrādziņ nāc ārā!,Omnibuss, gan jau nospēlēsim arī Alumīnija cūku un citas.

 

Vai jaunās dziesmas atšķiras no vecajām?

– Teikšu, ka īpaši izteikti jaunu vēsmu nebūs – kādi mēs esam, tādi esam. Mēs vienmēr esam spēlējuši dažāda žanra un rakstura mūziku. Tomēr gan jau būs arī pa kādam pārsteigumam. Protams, programmas laikā būs arī pāris gaumīgu joku.

 

Vai būs vēl kādi dalībnieki?

– Piedalīsies arī deju grupa Fandango, kas padarīs pasākumu krāšņāku, kā arī bijušais mūsu grupas dalībnieks Andris Ābelīte. Koncertu plānojam ar šova elementiem, bet tehniskā izpildījuma puse vēl tiek diskutēta ar teātra namu Jūras vārti.

 

Jūsu skatuves tēls joprojām ir spilgts?

– Mēs uz koncertiem vienmēr uzpucējamies, jo skatuvei un skatītājiem ir jāpieiet ar cieņu. Pērnajos mētelīšos mūs noteikti neredzēsiet. Protams, būs jauni skatuves tērpi.

 

Kas ir jūsu koncertu apmeklētājs?

-Esam gandarīti, ka mums ir daudz uzticīgu fanu, kas izmanto katru iespēju apmeklēt mūsu koncertus, jo pēdējā laikā uzstājamies patiešām ļoti reti. Arī šoreiz mūsu fani noteikti nebūs vīlušies. Mūsu klausītāji ir, sākot no trīsgadīga bērna līdz pat sirmai māmuļai. Publika ir raibu raibā, tāpat kā mēs paši.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: