5. decembrī t/n ''Jūras vārti'' tiks atklāta Vācijā dzimušā somu mākslinieka Mikko Hinca personālizstāde.

Mikko Hincs (1974), vācu izcelsmes somu gleznotājs, dzīvo un strādā Helsinkos. 2003. gadā beidzis Helsinku mākslas akadēmiju (Kuvataideakatemia). Kā gleznotājs izstādēs piedalās kopš 1999. gada. 2011. gadā kopā ar latviešu gleznotāju Ingu Melderi veidojis kopīgu izstādi Enough is Enough galerijā Teminkova & Kasela Tallinā. Mikko Hincs darbi atrodami kolekcijās Laikmetīgās mākslas muzejā Kiasma, Helsinku muzejā un privātās kolekcijās Somijā.

Turpinājumā jautājumi māksliniekam:

Kādus darbus Ventspilī demonstrēsiet?

– Izstāde sastāv gan no maniem agrākajiem darbiem, tai skaitā zīmējumiem un metāla figūru siluetiem, gan arī jaunākajiem darbiem – tie ir objekti, kas vairāk attiecas uz glezniecību.

 

Kas jūs iedvesmojis šiem mākslas darbiem?

– Raugoties uz dažādām tehnikām, man patīk strādāt dažādos veidos un dažādās disciplīnās. Zīmēšana prasa laiku, saistīta ar tēlotājmākslu. Savukārt gleznošana ir daudz konceptuālāka un mazāk saistīta ar dažādām iespējām. Manuprāt, nesenajām iedvesmas idejām ir saistība ar iepriekšējiem darbiem. Ja gleznošanas vidū kam citam ir daudz svarīgāka loma, tad es vairāk cenšos pievērsties aprisēm, ēnojumiem, kontūrām. Šai izstādei mans nodoms bija strādāt vairāk tieši tādā gleznošanas manierē. Šie darbi attiecas uz priekšmetiem un varbūt kļūst par kaut ko starp priekšmetu un gleznošanu.

 

Kāds ir galvenais izstādes vēstījums?

– Te ir runa par atvērtību, iespējām un uztveri. Cerams, ka izstādei izdevies panākt interesantu vizuālo izskatu un kvalitāti.

 

Vai Latvijā savus darbus izrādāt pirmo reizi?

– Nē, Latvijā viesojos jau otro reizi. Mans pirmais šovs tika demonstrēts 2012. gadā Kalnciema kvartāla izstāžu zālē Rīgā. Tā bija interesanta pieredze, kad man bija laimīga iespēja sadarboties ar latviešu studiju Luste.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: