Nedēļas nogalē, 5. un 6. decembrī, Ventspils Jaunrades nama planetārijā notiks populārzinātniskās filmas “No Zemes uz Visumu” pirmizrāde.

Filma tika veidota par godu ESO Supernova planetārija un apmeklētāju centra atklāšanai 2017. gadā. Filmas autors ir jauns grieķu režisors Theofanis N. Matsopoulos, un pats viņš raksturo filmu tā: “krāšņs un iedvesmojošs ceļojums… vizuālais pavadījums ir satriecošs un runā pats par sevi, parādot to, cik tālu cilvēces ambīcijas noveda mūs Visuma pētīšanā un apzināšanā”.

 

Filmas garums ir 30 minūtes, tā paredzēta plašai publikai – gan pieaugušiem, gan bērniem. Filmas vizuālais pavadījums neatstās vienaldzīgus pat visjaunākos apmeklētājus, savukārt, saturs atklās daudz jaunu un astronomijā aktuālu faktu. Pirmizrādes dienās, sestdien un svētdien, filma tiks demonstrēta katrā seansā (plkst. 11:00; 12:00; 15:00; 16:00 un 17:00), ja vien apmeklētāju grupa nevēlēsies noskatīties citu planetārija repertuārā piedāvāto filmu, rezervējot vietas iepriekš. Filma dublētā latviešu, krievu un lietuviešu valodās.

 

No 7. decembra “No Zemes uz Visumu” tiks demonstrēta katru dienu plkst. 15:00.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: