No 27. līdz 30. oktobrim Rīgā, Mazajā Ģildē, notika 4. starptautiskais jauno pianistu konkurss, kurā piedalījās arī Ventspils Centra sākumskolas audzēknes, startējot divās kategorijās.

Kategorijā Solo juniori „D” Centra sākumskolas audzēkne Šarlote Šepte ieguva 2. vietu, kā arī saņēma žūrijas balvu par labāko Jāņa Ķepīša darbu atskaņojumu. Savukārt Ansambļu junioru „D” kategorijā Beata Estere Mačtama un Endžija Evelīna Valdmane ieguva 1. vietu, kā arī saņēma žūrijas balvu par labāko Alfrēda Kalniņa darbu atskaņojumu. Centra sākumskolas skolēnus konkursam sagatavoja pedagoģe Sandra Sproģe.

 

Šogad Rīgas starptautiskajā jauno pianistu konkursā piedalījās 62 dalībnieki no 11 valstīm Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Zviedrijas, Polijas, Vācijas, Rumānijas, Krievijas, Baltkrievijas, Vjetnamas un Japānas.

 

Kopš 2012. gada Rīgas starptautiskais jauno pianistu konkurss ir pulcinājis pianistus un pedagogus, vecākus un klaviermūzikas cienītājus no vairāk nekā 15 valstīm, izvirzot šo ikgadējo pasākumu par vienu no nozīmīgākajiem notikumiem Latvijas mūzikas dzīvē. Savukārt konkursa tematiskais vadmotīvs - tautasdziesmu apdares klavierēm un folkloras motīvi klasiskajā klaviermūzikā - mudina pievērsties kā Latvijas, tā citu valstu mūzikas saknēm.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: