Koncertā tiks atskaņotas dziesmas no jaunās skaņuplates „Atsaukties”, kā arī dziesmas no iepriekšējiem pieciem ''Mielavs un Pārcēlāji'' albumiem. Tāpat, noteikti izskanēs grupas ''Jauns mēness'' svarīgākie skaņdarbi.

Jautājumi dziedātājam Ainaram Mielavam:

Ko klausītāji dzirdēs koncertā?

– Dziedāsim visas jaunās dziesmas no jaunās skaņuplates, kā arī visu to labāko, ko esam sacerējuši iepriekš, tai skaitā tādas iemīļotas dziesmas kā Tu saviļņoji mani, Piekūns skrien debesīs un citas.

 

Jaunais albums tapa pēc ilga pārtraukuma. Vai bija sakrājies ko teikt?

– Mākslā ir grūti uzstādīt plānu un mēģināt to realizēt. Mana mākslinieciskā latiņa ir ļoti augsta, tādēļ arī pagāja tik liels laiks. Es ļoti lepojos, ka man nepietrūka spēka un pašcieņas, lai izturētu šos septiņus gadus līdz jaunajai skaņuplatei.

 

Albums tapa septiņus gadus?

– Dziesmas un ieraksts tapa pusgada laikā, bet, lai līdz tam nonāktu, notika daudz nozīmīgu notikumu gan manā personīgajā dzīvē, gan pasaulē, tai skaitā ekonomiskā krīze.

 

Vai jaunās dziesmas atšķiras no iepriekšējās daiļrades?

– Muzikāli jau mēs no sevis nekur nevaram aiziet, taču no saturiskā viedokļa es pat teiktu: tas priekš manis ir kas revolucionārs. Jaunajā albumā ir arī vairākas autobiogrāfiskas dziesmas no manas bērnības un jaunības. Tajā ir kas tāds, ko es līdz šim neesmu darījis. Esmu izrāvies no saviem muzikālajiem rāmjiem.

 

Kādus apmeklētājus gaidīsiet?

– Koncertā gaidu labus cilvēkus, un labi cilvēki ir dažādos vecumos. Mūsu klausītāji jau zina, ka mūsu koncerti nesniedz virspusēju izklaidi. Tas nebūs nekāds cirks, kaut gan pēdējos gados mūsu koncertos parādās arī daudz humora – nevis dziesmās, bet replikās. Pirmie koncerti liecina, ka esam pareizi atlasījuši dziesmas, secību un koncerta ilgumu. Uz tikšanos Ventspilī!

 

Piektdiena, 27.Novembris 19:00 t/n ''Jūras vārti'' 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: