Lielāko mača daļu atrodoties zaudētājos, "Ventspils" komanda tomēr spēja izcīnīt uzvaru pret ''Jelgavu'' ar rezultātu 64:70. 

Ventspilniekiem Jelgavā nācās iztikt bez Kristapa Janičenoka, kuram dota atpūta, tomēr ar visu to kurzemnieki skaitījās izteikti mača favorīti. "Jelgavas" puiši gan bija citās domās un lieliski to demonstrēja jau no pirmajām minūtēm. Nepilnas trīs minūtes pēc sākuma Gludītis ar savu otro trīspunktnieku mačā panāca 13:4, aptuveni trīs minūtes pirms beigām ar savu jau ceturto trejaci Kristaps panāca 21:12, un tas ievadīja izrāvienu 10:0.

Pēc pirmās ceturtdaļas jelgavnieki bija guvusi jau 30 punktus, kamēr ventspilniekiem vairāk nekā par pusi mazāk (14)... Arī otrajā ceturtdaļā viesi nespēja izteikti pietuvoties un, puslaika pārtraukumā ejot, "Jelgavai" bija desmit punktu pārsvars (40:30).

Pēc 15 minūšu pauzes atgriežoties laukumā, jelgavnieki bija gatavi noturēt vadību un ne tikai - pēc Šuļauska diviem punktiem jelgavniekiem jau +13 (51:38), kad jāspēlē nedaudz vairāk par trim minūtēm ceturtdaļā. Turpinājumā gan kurzemnieki jauniegūtā amerikāņa Pitsa un Māra Gulbja virsvadībā veica izrāvienu 10:0, pietuvojoties līdz trim punktiem - pēc trim ceturtdaļām 51:48 "Jelgavas" labā.

Pēdējā ceturtdaļā ventspilnieki turpināja iesāktajā ritmā un sešas minūtes pirms mača beigām Andrejs Šeļakovs izvirzīja vadībā viesus - 56:55. Vēlāk Pitss panāca +3 viesiem, bet jelgavnieki nemeta plinti krūmos - Rubenis un Justovičs nepilnas trīs minūtes pirms beigām atguva vadību "Jelgavai" (59:58). "Ventspils" atbildēja ar sešiem punktiem pēc kārtas, ko ievadīja Gražuļa danks. Jelgavnieku līderim Gludītim, kurš pirmajā puslaikā bija iemetis 14 punktus (3p. 4/7), vairs nesekmējās ar realizāciju, bet citus argumentus izskaņā jelgavnieki neatrada.

"Ventspils" ne bez izbīļa svinēja septīto uzvaru astoņos mačos - 70:64. Rezultatīvākais uzvarētājiem bija debitants Demiers Pitss, kuram 15 punkti, Māris Gulbis pievienoja 13 punktus un piecas atlēkušās bumbas. Jelgavas komandai Kristaps Gludītis sameta 23 punktus, bet Harijs Rubenis pievienoja 11 punktus un astoņas bumbas.

sportacentrs.com

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: