Par godu Latvijas Republikas proklamēšanas gadadienai, Ventspils Mūzikas vidusskola sadarbībā ar Ventspils reģiona mūzikas skolām un vispārizglītojošajām skolām šomēnes rīko festivālu „Muzicējam kopā”.

Apskati fotogrāfijas no jau notikušajiem koncertiem!

Festivāls “Muzicējam kopā” Ventspilī notiek jau ceturto gadu un tā mērķis ir nodibināt sadarbību starp mūzikas un vispārizglītojošām skolām, sekmējot gan vispārizglītojošo iestāžu audzēkņu pievēršanos kolektīvai muzicēšanai, gan arī jauno mūziķu profesionālo izaugsmi.

Festivāla atklāšanas koncerts notika 5.novembrī Ventspils Mūzikas skolā. Kopumā līdz 17.novembrim notiks 14 koncerti.

Koncerti jau izskanējuš Centra pamatskolā, 2.pamatskolā, 6.vidusskolā, 1.pamatskolā, 2.vidusskolā, Ventspils Mūzikas vidusskolā, Ugāles vidusskolā,  4.vidusskolā un Vakara vidusskolā.

Bet pirmdien, 15.novembrī, plkst.13:00 koncerts skanēs 3.vidusskolā. savukārt trešdien, 17.novembrī, plkst. 14:00 Jaunrades namā notiks festivāla „Muzicējam kopā” noslēguma koncerts.

Šogad cauri festivālam vijas pasakas Brēmenes muzikanti tēli, kuri meklē talantīgus, muzicējošus skolēnus un spilgtākie festivāla koncertu numuri no katras skolas būs dzirdami  noslēguma koncertā.

Katrs koncerts sastāv no 20 min. attiecīgās vispārizglītojošās skolas programmas un 20 min. kādas no mūzikas skolas programmām. Svarīgi piebilst, ka visos 14 koncertos spēlē mūzikas skolu audzēkņi, bez skolotāju līdzdalības un daļa no skaņdarbiem ir viņu skolotāju aranžējumi, kas dubulto spēles prieku. Audzēkņiem spēlēt dažādos sastāvos ir sarežģīti, nepierasti un interesanti. Tā bērniem ir kolosāla pieredze un pie tam vēl katrs piedalījies skaņdarba skanējuma radīšanā. Bērniem, klausoties citu ansambļu sniegumu, ir iespēja mūziku izjust, saprast, vērtēt, salīdzināt un vēlēties spēlēt labāk. Šādi, muzicējot kopā, arī var tā pa īstam izbaudīt spēles prieku un iemīlēt mūziku, jo kopskaņa ir tā, kas fascinē.          

Vērtīgais ir tas, ka festivāls dod iespēju augt, veidoties, sadarboties un krāt pieredzi ne tikai audzēkņiem, bet arī skolotājiem, aranžētājiem, organizatoriem un klausītājiem. Sadarbība domāta pašu ansambļu dalībnieku vidū, sadarbība ar vispārizglītojošo skolu kolektīviem un reģiona mūzikas skolu audzēkņiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: