Ventspils tiesa pilnībā attaisnojusi apsūdzēto sievieti, kura rīkoja manikīru kursus, audzēkņiem izsniedzot viltotus sertifikātus.

 Tiesa arī noraidīja visas, kopumā 16 audzēkņu, pieprasītās kompensācijas par kursos iztērēto naudu. Tuvākajā laikā būs pieejams pilnais tiesas spriedums ar attaisnojošā lēmuma motivāciju. Pēc tās izstudēšanas, cietušie lems vai spriedumu pārsūdzēt.

Kā pastāstīja viena no apkrāptajām, visticamāk, apelācija sekos, jo visi cietušie par spriedumu ir šokā. It īpaši tādēļ, ka sākotnēji apsūdzētā savu vainu atzina. Arī Ventas Balss bija lieciniece, kā pirmajā tiesas sēdē, Anžela apsūdzībām piekrita, viņa arī atzina pieprasītās kompensācijas, kopumā 4380 latu apmērā. Katram cietušajam viņa bija gatava atmaksāt 170 līdz 380 latus, kurus viņa saņēma par kursiem, pretī izsniedzot viltotus sertifikātus un diplomus.

Taču tiesas turpinājumā Anžela savu nostāju mainīja. Viņa tiesai skaidroja, ka toreiz savu vainu atzina, jo noticis šķiršanās process no vīra, viņa bijusi depresijā, turklāt nonākusi slimnīcā. Apsūdzībām piekritusi, jo gribējusi, lai visa šī lieta ātrāk beigtos.

Visi cietušie, par tiesneša lēmumu sievieti attaisnot, ir lielā neizpratnē. Pirmajā brīdī esot nolaidušās rokas, taču tagad ir apņēmība par savu taisnību cīnīties tālāk.

Jau rakstījām, ka pilsētā labi zināma manikīre Anžela tika tiesāta par seniem notikumiem. Laika posmā no 2005. Līdz 2008. gadam viņa rīkojusi manikīra un pedikīra, kā arī friziera kursus. Pēc kursu pabeigšanas audzēkņiem izsniegti starptautiskas nozīmes sertifikāti un diplomi, kuri bija viltoti. Turklāt pasniedzējai kursu rīkošanai nebija licences. Pirms tam viņai gan bijis līgums ar kādu firmu, kas deva tiesības vadīt kursus un izdot sertifikātus, taču 2005.gada aprīlī šis līgums tika lauzts, taču tas Anželu neatturēja turpināt rīkot kursus un izsniegt nu jau nekam nederīgus sertifikātus.

Tiek lēsts, ka šādā veidā apkrāptie ir pat vairāki simti, taču tikai 16 no tiem, ir uzdrošinājušies tiesāties.

 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: