Atzīmējot Zinību dienu, Ventspils muzejs piedāvā iespēju gan tiem, kam sākas jauns mācību gads, jo sevišķi pirmklasniekiem, gan ikvienam zinātkārajam apmeklēt Livonijas ordeņa pili, Amatu māju, Piejūras brīvdabas muzeju un H. Dorbes memoriālo muzeju.

Pašlaik pilī ir iespēja apskatīt ceļojošo izstādi “Uz lielās dzīves trases. 20. gadsimta sešdesmito gadu grafiskā valoda”, muzeja krājuma izstādi “1915. I pasaules karš Ventspilī” un Kurzemes un Zemgales pašvaldību, dzimtu un korporatīvos ģerboņus. Īpaši mazajiem apmeklētājiem muzeja Izglītības centrā būs iespēja izgatavot grāmatzīmes. Jauki pastaigāties arī pa pils dārzu.

 

Piejūras brīvdabas muzejā šosezon var iepazīties ar krājuma izstādi “Gaismekļi”, vējdzirnavās apskatāma Latvijas radošo rokdarbnieču izstāde “Musturdeķu stāsti”, bet nožogojumā joprojām dzīvojas vairāki truši, par kuriem sevišķs prieks mazajiem apmeklētājiem.

 

Amatu mājā Zinību dienā noteikti apskatāma senā klase, kurā var redzēt un izjust, kā stundas notika 19. gadsimtā. Fotoizstādē “Ventspils robeža” var redzēt, kā Ventspils fotogrāfi plenērā “medīja” pilsētas senās un esošās robežas, bet radošajās darbnīcās izgatavot māla amuletus un apgleznot akmeņus.

 

H. Dorbes muzejs ar jauko dārzu allaž bijis priecīgs uzņemt skolēnus, jo “Senču putekļu” saimnieks tak bijis ne tikai rakstnieks, bet arī skolotājs. Muzejā var apskatīt, kā dzīvojis H. Dorbe, iepazīt viņa bibliotēku un grāmatas bērniem. Zinību dienā bērni varēs mēģināt ilustrēt kādu no rakstnieka darbiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: