22. augustā Piedzīvojumu parkā tiks dots starts jau sestajam Latvijas nūjošanas festivālam, kas ar katru gadu iegūst arvien lielāku popularitāti. Pagājušajā gadā tajā piedalījās ap četriem simtiem nūjotāju no visas Latvijas, un nav nekādu iemeslu domāt, ka šogad to nebūs vēl vairāk. Savukārt sinoptiķu solītie patīkamie laika apstākļi un organizatoru centība liek gaidīt kārtējo aizraujošo piedzīvojumu.

Nūjošanas festivāls nav tikai 5,3 vai 10,6 km distances nosoļošana, bet gan pasākums, kurā var sastapties ar domubiedriem no citām Latvijas vietām, uzzināt visu aktuālo un pat saķert nūjošanas vīrusu,ja tas līdz šim jūs nav skāris. Pagājušajā gadā lieliskas emocijas izraisīja sarkanais paklājs, pa kuru pirms starta gāja modes skates dalībnieki, un šāds paklājs būs arī šogad. Modes skates devīze šoreiz būs Vasaras košuma karnevāls. Krāsaini tērptie nūjotāji pa sarkano paklāju sāks soļot pulksten 11.40, demonstrējot tērpus visu dalībnieku, skatītāju un žūrijas komisijas priekšā. Kolorītāko tērpu īpašnieki tiks sveikti apbalvošanas ceremonijas laikā.

 

Starts nūjotājiem tiks dots pulksten 12 pēc tradicionālās Ventspils domes priekšsēdētāja Aivara Lemberga uzrunas, taču arī līdz tam Piedzīvojumu parkā būs ko darīt. Kā ierasts, darbosies veselības aleja, kur varēs uzzināt daudz interesantu lietu par veselību, kā to uzlabot un nostiprināt, būs iespēja apgūt nūjošanas tehnikas knifus, bet pirms došanās uz modes skati un distancē – kopīgi iesildīties Lemberga hūtes pakājē. Protams, visi finišējušie varēs atgūties, baudot spēka zupu, bet jau pēc apbalvošanas būs iespēja pacienāties ar kūku.

 

Visi, kuri nolēmuši startēt nūjošanas festivālā, var vēl tam pieteikties mājaslapā nujosanasfestivals.lv sadaļā Reģistrēšanās vai arī zvanīt Aigaram Matisonam (29217674) un aizpildīt klātienes reģistrācijas formu. Pieteikties varēs arī festivāla dienā, taču tad simboliskā dalības maksa būs nedaudz lielāka. Protams, sasparoties derētu kolektīviem, jo, vispirms jau, kopā nūjot ir jautrāk, bet, otrkārt, pēc senas Ventspils tradīcijas kuplākās komandas tiks īpaši suminātas apbalvošanas ceremonijā. Pirms tās ar savām skanīgākajām dziesmām visus priecēs Kaspars Antess. Jāpiebilst, ka nūjošana festivālā notiks ar laika mērīšanu, bet rezultāti tiks fiksēti ar Champion Chip laika kontroles sistēmām.

 

Nūjošana kā aktīvs brīvā laika pavadīšanas veids īpaši populāra kļuvusi pēdējos gados. Pateicoties tam, ka Ventspilī ir tradīcija ik gadu organizēt nūjošanas festivālu, šī aktīvās atpūtas veida piekritējiem ir iespēja izbaudīt kopības izjūtu, sportojot kuplā pulkā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: