Jau septīto gadu izglītības programma Iespējamā misija rīko dienas nometni skolēniem “Grandiozā ekspedīcija”. Otro gadu pēc kārtas ar Ventspils pilsētas domes atbalstu, nometne notiek Ventspils 1. ģimnāzijā. Vasaras skola ir iespēja jauniešiem piedalīties daudzveidīgā, aizraujošā mācību procesā un izzināt viņiem aktuālas tēmas.

“Šogad Iespējamās misijas Vasaras skolā liels uzsvars ir likts uz veselīga dzīvesveida apgūšanu un sadarbības prasmju veidošanu. Īpašs prieks ir apzināties, ka daļa Vasaras skolas dalībnieku pie mums ir jau otro gadu, kas nozīmē, ka viņiem šeit pavadītais laiks šķiet vērtīgs.” stāsta Iespējamās misijas Vasaras skolas vadītāja Edīte Sarva.

 

“Par šo nometni ir un bija ļoti labas atsauksmes gan no bērniem, gan viņu vecākiem, un ir izteikta vēlēšanās turpināt šādu sadarbību ar programmu Iespējamā misija. Vasaras skolā mūsu skolēniem ir iespēja gan attīstīt patstāvīgās mācīšanās prasmes, gan nostiprināt motivāciju mācīties un pārliecību par savām spējām mācīties labi, kā arī iegūt jaunas idejas un iemaņas brīvā laika pavadīšanai. Vasaras skolā kopā satiekas un darbojas skolēni no dažādām skolām un klasēm. Viņiem ir iespēja pašiem izvērtēt savu mācīšanos, zināšanas, prasmi sadarboties ar dažādiem cilvēkiem, kā arī mācīties citā skolas vidē. Nometne labi papildina un neļauj piemirst mācību gada laikā apgūtās zināšanas un prasmes,” norāda Ventspils pilsētas domes Izglītības pārvaldes vadītājs Aldis Slavinskis.

 

Šogad skolēni dodas detektīvu cienīgā “Grandiozajā ekspedīcijā”, iejūtoties aģentu lomās un risinot mistēriju par detektīva Kristofera nolaupīšanu. Darbnīcās “Izlūkošana”, “Ekspedīcija”, “Conversations” un “Skaitļošana”, kā arī interešu izglītības nodarbībās skolēni iepazīst paši sevi, mācās sadarboties ar komandas biedriem un izvērtē, cik veselīgs ir viņu dzīvesveids.

 

“Bērni ir ļoti laipni viens pret otru un skolotāji rūpējas, lai neviens netiktu apsmiets. Ļoti patīk arī skolotāju izvēlētās mācību metodes un interesantie uzdevumi, piemēram, mums pašiem bija jāmācās aprēķināt sava ķermeņa muskuļu masu un kaulu svaru, “ stāsta sestās klases skolēns Matīss.

 

“Sapratu, ka veiksmīga komandas darba pamatā ir spēja sarunāties vienam ar otru. Prasmi strādāt komandā noteikti pielietošu arī jaunajā mācību gadā savā skolā,” uzsver Nora no sestās klases.

 

Apskati foto!

 

Sarunās ar skolotājiem vecāki atzīst, ka Vasaras skola bērnos raisījusi aizrautību, bērni izsaka vēlmi piedalīties vasaras skolā arī nākamajā gadā. Mārtiņa mamma stāsta, ka dēls ikdienā esot visai kluss un noslēgs, tāpēc jo īpašs prieks, ka viņš ir atvēries un sadraudzējies ar grupas biedriem. Viņš mājās ar sajūsmu stāsta par nodarbībās apgūto. Savukārt Diānas mamma norāda, ka meita nometnē cenšas pavadīt pēc iespējas vairāk laika, ļoti priecājas par to, kas izdevies sevišķi labi, piemēram, uzvaru dienas rekordu konkursā.

 

Iespējamās misijas skolotāji par Vasaras skolu stāsta:

“Katras mācību stundas beigās mēs ar skolēniem formulējam ieguvumus no šīs stundas, un es iesaku skolēniem to darīt visa mācību gada garumā. Tas ļauj saprast mācību satura vērtību un motivē darbam turpmāk,” uzsver angļu valodas skolotājs Kārlis.

“Liels prieks ir par skolēnu spēju sadarboties savā starpā. Tas izpaužas gan starpbrīžos, gan mācību stundu laikā, kad skolēnus sadalu grupās eksperimentu veikšanai - nekad nav pretenziju pret citiem grupas biedriem. Un kā jau dabas zinātņu skolotāju, mani īpaši iepriecina skolēnu lielā interese par eksperimentiem, to norisi un rezultātiem,” stāsta Sintija.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: