1. jūlijā plkst. 18.00 Jūrkalnes Tautas namā tiks atklāta tēlnieka Ivara Miķelsona izstāde “Āķis lūpā”, kā arī nu jau tradicionālais Jūrkalnes mākslas plenērs.

Ivars Miķelsons beidzis Rīgas Lietišķās mākslas vidusskolas tēlniecības nodaļu un Latvijas Mākslas akadēmijas tēlniecības nodaļu. Pašlaik strādā par pedagogu Rīgas dizaina un mākslas vidusskolas formas dizaina programmā. Regulāri piedalās izstādēs, plenēros un citos mākslas projektos. Mākslinieka veidotās skulptūras atrodas privātkolekcijās Latvijā, Francijā, Austrijā, ASV un citur.


Tēlnieks stāsta: “Jūra, vējš, zivis - šo tēmu es spēlēju personālizstādē “Āķis lūpā”. Manas skulptūras nerisina nekādas globālas problēmas, nemaisās politikā, nepiņķerējas sarežģītās koncepcijās un nešokē, lai tā piesaistītu uzmanību... Īsi mirkļi no dzīves - manējās, jūsējās - ir tie, kas paliek līdz pašām spēles beigām. Un tos es pārvēršu savās skulptūrās, nedaudz pievienojot ironijas pēcgaršu. Uzspēlējiet šo spēli “Āķis lūpā”!”


Ivars Miķelsons būs arī viens no desmit māksliniekiem, kas piedalīsies Jūrkalnes mākslas plenērā – viņa vadībā Jūrkalnē taps jauna “Suitu tikšanās vieta”, kas papildinās jau esošos vides objektus Alsungā un Gudeniekos.


1. jūlijā atklātais mākslas plenērs būs jau sestais. Tas tiek organizēts pēc mūziķa un mākslinieka Igo iniciatīvas. Plenēra mākslinieki pavadīs desmit radošas dienas Jūrkalnē, atspoguļojot vietējo dabu, cilvēkus un Suitu kultūru. Plenēra noslēgumā Jūrkalnes krodziņos tiks organizētas darbu izstādes.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: