Lai uzlabotu informācijas pieejamību iedzīvotājiem un pilsētas viesiem par Ventspils pilsētas pašvaldības pakalpojumiem, apskates objektiem un gaidāmajiem kultūras un sporta pasākumiem, pie Piedzīvojumu parka, Ostas ielas promenādē pie kuģīša “Hercogs Jēkabs” piestātnes un Piejūras kempingā ir izvietoti interaktīvi ekrāni jeb e-kioski.

Atšķirībā no līdz šim pilsētā izvietotajiem informatīvajiem ekrāniem, jaunie ekrāni ir interaktīvi – līdzīgi kā strādājot ar planšetdatoru, lietotājs pats var izvēlēties, kādu informāciju aplūkot. Ap katru no interaktīvajiem kioskiem ir izveidota arī bezvadu Internet tīkla zona, kas visu diennakti bez maksas ir pieejama jebkuram iedzīvotājam vai pilsētas viesim. Papildus Ventspils Piejūras kempingā ir izvietoti 7 bezvadu Internet tīkla pieejas punkti, kuri ļauj kempinga apmeklētājiem savās mobilajās ierīcēs izmantot bezvadu internetu visā kempinga teritorijā.


Šie 3 e-kioski ir pirmie šāda veida ekrāni Ventspilī, kuri ir izvietoti ārā un būs izmantojami gan vasaras svelmē, gan ziemas aukstumā, jo to temperatūras izturība ir no -35 līdz +45 grādiem. Visi kioski ir pieslēgti Ventspils pilsētas optiskajam datu pārraides tīklam, tāpēc tajos pieejamā informācija tiks regulāri atjaunota un iedzīvotāji varēs sekot līdzi jaunākajai informācijai gan Ventspilī, gan arī Klaipēdā.


Savukārt projekta sadarbības partneri Klaipēdā ir izvietojuši 3 interaktīvos e-kioskus, 1 informatīvo LED ekrānu iedzīvotāju un viesu informēšanai, kā arī e-kiosku apkārtnē paplašinājuši bezvadu interneta pārklājumu un pieejamību.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: