Ventspils muzejā Livonijas ordeņa pilī 13. un 14. jūnijā notiks bruņinieku turnīrs Lilium Vindaviensis 2015.

Ventspils muzejā Livonijas ordeņa pilī jau divpadsmito gadu ieradīsies viduslaiku cienītāji un cīnītāji, lai divas dienas - 13.un 14.jūnijā piedalītos turnīrā Lilium Vindaviensis 2015’, kurā tiks izvēlēts visveiklākais un cēlākais bruņinieks un ieroču nesējs.

 

Sestdien, 13. jūnijā no plkst. 13pilī sāksies bruņinieku turnīrs, bet pils pagalmā viesus izklaidēs Baskāju cirks, kuru varēs ne tikai vērot, bet arī paši izmēģināt kādus burvju trikus. Par 14.-15.gs. skarbo noskaņu rūpēsies Brālis Ivars ar Piltenes mazbrāļiem, kalējs Jakubovskis liedinās aproces un rotas, podnieks ļaus izmēģināt kājas virpu, bet laikam atbilstošas darbnīcas un lielo Allium ampeloprasum L (Puravu)zupu gādās Ventspils muzejs. Sestdiena noslēgsies ar Trakulas koncertu ap plkst.16iem un kopīgām 3 pret 3cīņām pils priekšā.

 

Svētdien, 14. jūnijā no plkst. 13 āra pagalmā notiks ieroču nesēju turnīrs,un visas dienas garumā sendienu noskaņu un dažādas rosības varēs baudīt pils pakājē, kur līdztekus rotām, rūceņiem, iluminācijām (viduslaiku grāmatu ilustrācijas) un rozēm priekš sirds, varēs pārbaudīt savu atjautību viduslaiku spēlēs, ieklausīties Trakulas mūzikā un – vispacietīgākie, ap plkst.15 piedalīties salmu buhurtā (kopīgā cīņa).

 

Protams, jāņem vērā, ka 14.-15.gs. pulksteņiem bija tikai stundu rādītājs un, ierodoties uz Lilium Vindaviensis, savu mūsdienu cilvēka dzīves ritmu, ir jāatstāj aiz pils vārtiem.

 

Ieeja- pieaugušajiem – 2,10 EUR vai 1,40 EUR + 70 venti; skolēniem, studentiem, pensionāriem, uzrādot apliecību – 1,10 EUR vai 0,60 EUR + 50 venti; ģimenes biļete (2 pieaugušie + 1 – 5 bērni skolēnu vecumā) – 4,20 EUR vai 2,50 EUR + 170 venti.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: