Sestdien, 16. maijā no plkst. 22:00-01:00 Ventspils muzejs Livonijas ordeņa pilī, Amatu māja un Herberta Dorbes muzejs gaidīs naksnīgos apmeklētājus bez maksas. Savukārt, Mazbānītis piedāvā ekskluzīvus nakts braucienus Kalna līnijā no plkst.21:00 – 23:30 par maksu.

Šogad Latvijas kultūras norisēm, arī Starptautiskajai Muzeju naktij piešķirts Raiņa un Aspazijas vadmotīvs, tālab arī Ventspils, kuru, cita starpā Rainis tiešām ir apmeklējis 1928.gadā, viesojoties pie Raiņa kluba biedriem, un atstājot kluba biedriem un mums par piemiņu fotouzņēmumu Ventspils jūrmalā kopā ar tā laika kultūras dzīves darboņiem, Muzeju naktī būs pārņemta ar abu autoru vai vismaz viņu laikabiedru dzeju un dzīvi.


Livonijas ordeņa pils, sadarbībā ar Teātra namu Jūras vārti, Latvijas Kinomuzeju, Ventspils Digitālo centru, Ventspils Mūzikas skolas esošajiem un bijušajiem audzēkņiem piedāvās muzikālu un vizuālu ieskatu Raiņa un Aspazijas radošajā mantojumā Muzikālais Jānis un Elza, jo pateicoties latviešu 20.gs. 70.-90.gadu animatoriem, radītas daudzas jaukas animācijas filmas, kuru skanējumu bagātinās Renāra Lāča audzēknes. Pils savus nakts fanus aicina būt modriem un pils ekspozīcijā meklēt mūzikas instrumentus, kā arī, izmantojot nakts aizsegu, būt drosmīgiem un uzdod muzeja darbiniekiem pašiem aktuālus jautājumus par muzeja ekspozīciju.


Amatu mājā, kurā jau kādu brīdi iedibināta Ģimenes Godu istaba ar šobrīd aktuālo kāzu tēmu, tiks izspēlēta improvizācija Rainis precē Aspaziju. Un, lai visi redzētgribētāji tiktu pie skatīšanās, Rainis Aspaziju tikai Muzeju naktī precēs vairākas reizes. Kāzas ierasti izvēršas par gaidīšanas svētkiem, bet Amatu māja sola īsināt nakts stundas, kopīgi darinot Goda vārtus abiem dzejniekiem.


Herberta Dorbes memoriālais muzejs Senču putekļi aicinās mīļos radiņus uz kopīgu vakarēšanu ar Vārves pagasta amatierteātri, kas izrādīs Jāņa Jaunsudrabiņa lugu Ansis Auniņš muzeja dārzā. Ar Štekerhofu dzimtas un Šķēļu dzimtas vēstures lappusēm iepazīstinās Margita Salma un Gundars Kuklis.


Naksnīgas noskaņas varēs baudīt Ventspils šaursliežu dzelzceļā, kurā sestdien, 16. maijā, pateicoties Ventspils pašvaldības policijas līdzdalībai, Mazbānītis kursēs ne tikai dienas laikā no 11.00 līdz 17.20, bet arī vakarā:


• no stacijas „Muzejs” (ieeja no Piejūras parka puses pie depo ēkas) uz Kalna staciju 21:00; 22:00; 23:00.
• no Kalna stacijas (pie Piedzīvojuma parka) uz staciju Muzejs 21:30; 22:30; 23:30.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: