Ventspils mūzikas vidusskola ar Ventspils pilsētas domes finansiālo atbalstu, no 3. novembra uzsāk bezmaksas dīdžeju kursus.

Uz kursiem tiek aicināti Ventspils izglītību iestāžu skolēni, kuriem ir interese par šo aktīvo un atraktīvo hobija iepazīšanu vai pilnveidošanu.

No katras skolas tiek aicināti divi skolēni, viens no pamatskolas (no 7 līdz 9 klase) un viens no vidusskolas (no 10 līdz 12 klase).

Pirmā nodarbība notiks 3. novembrī plkst. 17:00 Ventspils mūzikas skolā.

Šie kursi ir domāti tiem, kuri nekad nav strādājuši ar profesionālajiem dīdžeju atskaņotājiem un vēlas apgūt dīdžejošanas pamatprincipus. Kursi tiks pasniegti līdzīgi kā autoskolās, kur apmāca jaunos auto vadītājus.

Teorētiskās zināšanas, kas tiks pasniegtas lekciju veidā, kuras lasīs dažādu mūzikas stilu dīdžeji un tādi lektori, kuri savas aktīvās dīdžeju gaitas jau ir beiguši. Notiks arī praktiskās – individuālās nodarbības.

Šis vispārējais kurss ir piemērots tiem jauniešiem, kuri ir ieinteresēti sākt savu karjeru kā dīdžejs vai arī vēlas attīstīt sev jaunu hobiju.

Īsi par to, kas ir diskžokejs

Diskžokejs (pazīstams arī kā DJ vai dīdžejs) (no angļu valodas: disc jockey) ir persona, kas izvēlas un atskaņo mūzikas ierakstus auditorijai. Mūsdienās šis termins ietver dažādus mūzikas atskaņošanas veidus.

Ir vairākas diskžokeju kategorijas - radio diskžokeji un dažādu mūzikas žanru diskžokeji.

Radio diskžokeji, kas atskaņo mūziku un vada dažādas radio programmas. Radio diskžokeji bieži vien ir atpazīstami pēc viņu personībām.

Diskžokeji atskaņo un miksē mūziku bāros, naktsklubos, diskotēkās un dažādos publiskos pasākumos. Gandrīz visu kategoriju diskžokeji atskaņo mūziku, izmantojot vairākus mūzikas atskaņotājus, lai veidotu nepārtrauktu mūzikas skanējumu (miksu).

Kursa laikā iegūtās prasmes:

• Tehnikas uzstādīšana, vadu un kontaktligzdu apgūšana;
• Miksēšanas tehnikas apgūšana;
• Pamata mūzikas teorija;
• Pamata miksēšana;
• Dažādu žanru miksēšana;
• Miksēšanas triki.

Mūzikas novirzieni:

house, hiphop, r`n`b, pop u.c.

Nodarbību garums:

8-10 mācību stundas mēnesī:

1.      Teorētiskās lekcijas 1 x 45 min / nedēļā (taču tas būs arī atkarīgs no dalībnieku skaita)

2.      Praktiskās nodarbības 1 x 45 min / nedēļā

Kursu virslektora biogrāfija:

DJ Lācis

Īstajā vārdā Jānis Odnocenovs ir dīdžejs kopš 1999. gada un līdz ar to ir iekrājusies zināma pieredze šajā jomā. Šobrīd Jānis ir izvēlējies sev divus skatuves vārdus Lācis un LA-CSI. Tas tādēļ lai pasākuma apmeklētāji, dzirdot vai redzot pasākuma reklāmu, zinātu kādu mūzikas stilu varēs dzirdēt no dīdžeja konkrētajā pasākumā. Lācis: pasaules un Latvijas hīti no 80-to, 90-to, pop, rock un RnB mūzikas stiliem. LA-CSI: House un Electro mūzikas stili.

Dīdžejs ir vairāk atpazīstams Ventspilī, kur ir piedalījies dažādu lieluma pasākumos kā ari tos rīkojis, strādājot Ventspils kultūras centrā par izklaides sfēras producentu. Regulāri spēlē dažādos svinīgos pasākumos vai vienkārši kādā jaukā ballītē.

Šo gadu laikā ir spēlējis savus setus visās populārākas izkaides vietās Ventspilī. Kā rezidents ir bijis: Diskobarā „Jūras vārti”, bāros „Landora” „Muzikālais bārs” un „Easy bar”, klubos „Kurzeme” un „Splīns”.

Šobrīd dīdžejs ir rezidents Ventspils izklaides centra „Klondaika” restorāna „Tex-Mex”, kas ir vienīgā izklaides vieta Klondaikas ķēdē Latvijā, kur notiek regulāri nakts izklaides pasākumi. Šobrīd tā ir arī iecienītākā izklaides vieta Ventspilī.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: