No 22. aprīļa līdz 29. maijam Ventspils Digitālā centra 2. stāva mācību klasēs ir apskatāma apmācību hobijkursa “Fotografēšanas pamati” otrā izlaiduma dalībnieku darbu izstāde.

Divpadsmit nodarbību garumā kursanti apguva teorētiskās un praktiskās zināšanas fotografēšanā un fotomākslā: iepazinās ar fotokameras uzbūvi, fotografēšanas pamatprincipiem, dažādām tehnikām un žanriem, kā arī vizuālās kompozīcijas pamatiem.

Nodarbības vadīja fotomāksliniece Jekaterina Karpova, kurai ir pieredze dažādos fotoprojektos un izstādēs. Mākslinieces darbi ir bijuši apskatāmi vairākās personālizstādēs, kas veltītas Ventspilij un ventspilniekiem, kā piemēram, “Mana pilsēta”, “Pilsētas stāsti”, “Lielās pilsētas manā dzīvē”.

Jekaterina par mācību procesu izsakās šādi: “Katram no dalībniekiem ir savs raksturs un savs rokraksts, kas parādās viņu fotogrāfijās. Atšķirīgie skatījumi, pieejas mājas darbu izpildei un prezentācijai, daudzveidība un kopīga viedokļu apmaiņa veicināja mācību procesu.  Ar prieku vēroju, kā kursa dalībnieki ar interesi klausās un praksē pielieto jaunās zināšanas, arvien vairāk ļaujas savam radošuma garam un eksperimentē savos foto meklējumos”.

Ventspils Digitālais centrs Jekaterinas vadībā šādus fotokursus organizē jau otro reizi un ar katru reizi tie gūst arvien lielāku iedzīvotāju atsaucību.  Kursu dalībnieki ir pozitīvi novērtējuši kursu atmosfēru, mājas darbos praktiski iegūtās iemaņas un jaunapgūtās kameras funkcijas.

Ventspils muzeja restaurācijas nodaļas vadītāja Anita Burkovska par kursos pavadīto laiku izsakās šādi: “Uz kursiem pieteicos ar divējādām izjūtām. Galvenokārt, vai tas man noderēs? Jau pirmajā kursu nodarbībā, es sapratu, ka šīs apmācības noteikti noderēs arī man. Es izzināju arī savas kameras iespējas, apguvu vairākas kameras funkcijas, kuras līdz šim nebiju izmantojusi. Papildināju arī savas zināšanas par kompozīcijas iespējām, kuras var fotogrāfijai radīt pilnīgi citu noskaņu un skatījumu. Man ļoti patika, ka uz katru nodarbību bija jāsagatavo mājas darbs atbilstoši apmācībās apgūtajai tēmai. Interesanta bija arī šo mājas darbu analīze: mans stāstījums, vadītājas ieteikumi, kā arī kursu dalībnieku izteiktie vērtējumi”.

 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: