Jau izsenis vietā, kur veidojusies mūsu latviešu tauta, tiek svētīti gadskārtu svētki. Un, lai arī senās ciltis, kurās šo gada rituma mirkļu iezīmēšana aizsākusies un turpinās, bija dažādas - kurši, galindi, zemgaļi, sēļi, latgaļi..., mēs tos dēvējam par latviešu tradicionālajiem svētkiem, par latviešu tradicionālo pasaules redzējumu. Tātad, - par Ziemassvētkiem, par Ziemas saulgriežiem.

Ziemas saulgrieži Ventspilī Dzirnavu laukumā iegriezīsies ar skaļām dziesmām, rotaļām, ticējumiem un laba vēlējumiem 21. decembrī plkst. 13.00.

Plkst. 12.45 folkloras kopu dalībnieki no Ventspils Kultūras centra līdz Dzirnavu laukumam vilks bluķi, lai saskaņā ar senlatviešu tradīcijām aizbaidītu ļaunos garus, veicinātu auglību un dotu svētību pilsētai un tās iedzīvotājiem.  Dzirnavu laukumā to sadedzināsim ugunskurā, reizē ar to sadedzinot arī savas „ļaunās dienas” - bēdas, likstas un nelaimes, tā radot gaismas spēku nākošajam gadam.

Ziemas saulgriežus ar jautrām dziesmām un dančiem iegriezīs Slampes kultūras pils folkloras kopa „Pūrs” , Ventspils folkloras kopas „Laipa” un „Rotaļnieks”.

Bezmaksas pasākums.

Finansiāli atbalsta Ventspils pilsētas pašvaldība.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: