28. oktobrī plkst. 19.00 Valmieras Drāmas teātris Ventspils skatītājiem piedāvās krievu dramaturga Aleksandra Vampilova divus viencēlienus - „Gadījums ar metranpāžu" un „Divdesmit minūtes ar eņģeli", kurus pats autors apvienojis un nosaucis par „Provinces anekdotēm".

Abus viencēlienus vieno gan notikumu vieta, gan arī laiks - izrādes darbība norisinās 1969. gadā, dziļos padomju laikos un dziļā provincē. Notikumu centrā cilvēki, kas, nonākuši provinces viesnīcā, sāk dzīvot pēc "komandējuma noteikumiem". Viņi rīkojas tā, kā nekad nerīkotos ikdienā, un ar viņiem sāk notikt pavisam negaidītas lietas. Kāds nejauša pārpratuma dēļ gandrīz dabū sirdstrieku, cits, izliecies pa logu un izkliedzis savu vajadzību pēc simt rubļiem, tos negaidīti arī saņem.

 

"Mēs mēģinājām pieturēties pie autora dotā žanra - pie komēdijas, pie anekdotes, kas ir īss un kodolīgs stāsts ar paradoksālām beigām, lai arī tajā ir lietas, par kurām nenāk smiekli," atklāj režisors Mārtiņš Eihe.

 

Lomās Ventspils skatītāji redzēs Aigaru Apini, Rihardu Jakovelu, Janusu Johansonu, Ilzi Lieckalniņu, Rihardu Rudāku, Ingu Siliņu, Kārli Neimani.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: