18. oktobrī plkst. 17.00 jau ceturto gadu Ventspilī viesosies festivāls „Zelta maska Latvijā”, un ventspilniekiem, kā ierasts, būs iespēja šī festivāla ietvaros baudīt kvalitatīvu teātra izrādi, šoreiz - Maskavas A.Puškina teātra izrādi „Krietnais cilvēks no Sečuānas”.

Bertolda Brehta luga „Krietnais cilvēks no Sečuānas” ir luga - parabola ar austrumu motīviem. Dievi nolaižas uz Zemes, lai atrastu vismaz vienu krietnu cilvēku. Bet cilvēki jau sen kļuvuši neticīgi un nepievērš uzmanību stāstiem par kaut kādiem „dieviem”, un neviens nedod pajumti dievišķajiem ceļotājiem. Galu galā atrodas viens krietns cilvēks, kas ir gatavs viņiem dod pajumti – tā ir Šen Te, meitene, kas profesijas ietekmē nevar pateikt „nē”. Dievi apbalvo prostitūtu ar naudu, bet šajā pasaulē nauda kabatā nav glābiņš, ja tava sirds ir pārāk maiga. Tādēļ Šen Te nākas radīt sev citu tēlu, ļauno un pragmatisko brāli Šui Ta.

 

Režisors - inscenētājs: Jurijs Butusovs
Scenogrāfija un kostīmi: Aleksandrs Šiškins
Gaismu mākslinieks: Aleksandrs Sivajevs
Horeogrāfs: Nikolajs Reutovs
Muzikālais vadītājs, aranžētājs, komponists: Igors Gorskis

Lomās: Anastasija Ļebedeva, Aleksandra Ursuļaka, Aleksandrs Matrosovs, Aleksandrs Arsentjevs, Vera Voronkova, Andrejs Suhovs, Irina Petrova, Natalja Reva-Rjadinska, Aleksejs Dadonovs, Anna Begunova, Aleksejs Rahmanovs, Ivans Ļitviņenko

Solistu ansamblis "Tīra Mūzika": Igors Gorskis, Andrejs Rozendents, Jevgeņijs Varavko, Arsēnijs Gurjanovs, Rostislavs Šarajevskis

 

Izrāde nominēta 2014. gada prēmijai „Zelta Maska” kategorijās – „Labākā drāmas izrāde”, „Labākais režisora darbs” (Jurijs Butusovs), "Labākā otrā plāna loma" (Aleksandrs Matrosovs).
2014. gada prēmijas „Zelta Maska” laureāts kategorijās – „Labākā sieviešu loma" (Aleksandra Ursuļaka). Īpašā žūrijas prēmija drāmas teātrim un leļļu teātrim (Jurijs Butusovs).

 

Uz jautājumu atbild Natella Nikabadze, ART Forte projektu menedžere:

 

Teātra festivāls Zelta maska norisinās jau daudzus gadus, nodrošinot skatītājiem augstvērtīgu programmu. Ko ventspilnieki redzēs šoreiz?

– Šogad ventspilnieki redzēs Maskavas Puškina teātra izrādi Krietnais cilvēks no Sečuānas. Izrāde ir 2014. gada prēmijas Zelta maska laureāte kategorijā Labākā sieviešu loma (Aleksandra Ursuļaka). Teātra kritiķe Marija Nasardinova savā recenzijā atklāja, ka Maskavas dramatiskajā teātrī pārsteidza publiku un kritikas aprindas divējādi: ar negaidītu un neparastu leģendārās Bertolda Brehta lugas interpretāciju un jaunās aktrises Aleksandras Ursuļakas aktierspēli. Tie, kuri jau iepriekš iecienījuši Zelta maskas repertuāru, novērtēs arī šo izrādi, kas aizraus ne tikai ar savu sižeta līniju, bet arī aktierspēli un vizuālo noformējumu. Paši aktieri atzinuši, ka viņiem šī izrāde ir gan emocionāls, gan fizisks pārdzīvojums, kas liks aizdomāties ikvienam. To arī novēlu!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: