23. septembrī plkst. 13.00 Ventspils Digitālā centra zālē tiks noslēgts sadarbības līgums starp Ventspils Tehnikuma un Ventspils Digitālo centru. Sadarbība starp abām iestādēm sekmēs turpmāko metodisko darbu informācijas tehnoloģiju jomā, nodrošinās kvalitatīvu darbu izglītības programmu izstrādē un īstenošanā, un prakses vietu nodrošināšanā.

„Ventspils Tehnikuma sadarbība ar Ventspils Digitālo centru ir nozīmīgs solis profesionālās izglītības stiprināšanā un kvalitatīvas profesionālās izglītības nodrošināšanā informācijas tehnoloģiju nozarē ne tikai Ventspilī, bet arī reģionā. Jau šobrīd, uzsākot profesionālo izglītības programmas „Datorsistēmas” (kvalifikācija „Datorsitēmu tehniķis”) īstenošanu Tehnikumā uzsvaru liekam uz profesionālu un zinošu topošo speciālistu sagatavošanu nozarē,” akcentē Ventspils Tehnikuma direktores vietniece praktisko mācību darbā Antra Gārbena.

 

Līgums paredz plašu sadarbību nozares profesionālās izglītības procesa nodrošināšanā, popularizēšanā un attīstības veicināšanā, tostarp arī sadarbībumācību satura izstrādē un mācību procesa īstenošanā, mācību materiālu izveidē un mācību procesa īstenošanai nepieciešamo resursu izveidē un kopīgā izmantošanā, eksaminācijas satura izstrādē un eksaminācijas procesa īstenošanā, izstāžu un profesionālo konkursu organizēšanā, pedagoģiskā personāla izglītošanā un profesionālās orientācijas pasākumu organizēšanā.

2014./2015. mācību gadā izglītības programmā „Datorsistēmas” 1. kursā mācības uzsāka 26 audzēkņi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: