28. septembrī no plkst. 11.00 līdz 14.00 Ventspils Piejūras brīvdabas muzejā notiks Miķeļdienas svinības, kurās noteikti, ja būsiet vērīgi, varēs pamanīt kādus, kas ik pa laikam iet un apsēžas* vai drosmīgi tuvojas zirgam ar vilnas cimdā ieliktu karstu ķieģeli, jo stāsta, ka - ja Miķeļos ar to ieberzē jauniem zirgiem zobus - tie augot stipriem zobiem un veselīgi.

Visas Miķeļu tradīcijas neievietosies pat Piejūras brīvdabas muzejā, bet aptvert neaptveramo palīdzēs deju ansamblis „Liedags” (vadītāja Inga Liepiņa), senioru deju kolektīvs „Viga” (vadītāja Ilze Tarvida), senioru deju kopa „Brīzīte” (vadītāja Inga Liepiņa), Ugāles folkloras kopa „Urdava” (vadītāja Zane Venžega), folkloras kopa „Rotaļnieks” (vadītāja Ināra Sālava), Tārgales Līvu folkloras kopas „Kāndla” un „Piški Kāndla” (vadītāja Ilga Porniece), muzeja ļaudis un Miķeļdienas atbalstītāji- z/s „Kalnarāji” (Ziru pagasts) un z/s „Austrumi” (Užavas pagasts).

 

Svētdienas Miķeļos notiks arī dažādas rudenīgas sacensības, piemēram, kartupeļu mizošana, pļaušana. Būs dabas brīnumu izstāde, par kuras eksponātiem jāparūpējas arī pasākuma dalībniekiem, jo visbrīnumainākā dabas brīnuma īpašniekus gaidīs balvas, bet iedvesmoties varēs no Jaunrades nama Zaļo pirkstiņu studijas (vadītāja Mairita Grebe) dalībnieku darbiem. Notiks ābolu sulu degustācijas, tiks darinātas rotas no koka un visi kopā varēs meklēt pašu Jumi visā brīvdabas muzeja teritorijā. Bet tiem, kas vēl nezin, kā tas Jumis izskatās, noteikti jāaiziet uz Miķeļdienu Piejūras brīvdabas muzejā, lai to noskaidrotu un vismaz pasmaržotu Smiltiņu ģimenes vārīto Rudens zupu.

 

*Ap Miķeļiem un rudenī vispār, izdarot kādu darbiņu, jāatsēstas, tad darbs vairs nekarāsies kā akmens kaklā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: